alt=""

Straighta besked

Skratt, spänning och otippad romantik i en farsartad komedi. 

 

Stuntkvinnan Amina och handläggaren Lina blir himlastormande kära. Allt känns perfekt, inte ett moln på himlen. Tills det visar sig att Amina söker asyl, och den som ska handlägga hennes ärende och öde är Lina. 

Känslor ställs mot riktlinjer. Vem kan man lita på, vad är rätt? I rask takt avverkas den ena dråpliga, hopplösa och hoppfulla situationen efter den andra. Omgivna av ett färgstarkt persongalleri som hjälper och stjälper dem, slåss Lina och Amina för drömtjejen, drömjobbet och drömmen om ett bättre liv. 

På ytan är Lina och Amina ett omaka par. En av dem vill rädda världen. Den andra har sett den. En har lovat att aldrig bryta en regel. Den andra har inte sett någon annan utväg. Men deras hjärtan slår i samma takt. Är det kanske så att man ibland måste följa sitt hjärta och strunta i allt annat? 

Straighta besked är ett samarbete mellan Riksteatern, Västmanlands Teater och Svenska Teatern i Helsingfors och har urpremiär hösten 2021. 

 

”Det svänger rejält om rollfigurerna i Björn Elgerds komma-ut-pjäs. En dramatikerdebut som låter skådespelarna leva ut såväl fars som allvar”

Svenska Dagbladet

 

Biljettpriser och info


Platserna på AMOS-scenen är onumrerade.

Ordinarie biljettpris 
34 €

Klicka här för att se alla biljettpriser

Längd: ca 2 h inkl. paus

Urpremiär 22 oktober i Årsta


Mitja Sirén som spelar Migrationsverkschefen Sonny, som är som hämtad från en finfin buskisuppsättning. Han är ett under av välspelad sorglighet, lika tragisk som trångsynt. Sonny är stolt över att vara tillräckligt avtrubbad för att kunna fatta raka besked”

”Björn Elgerd har skrivit en mycket rolig farsartad komedi med en uppsättning roller somär underbart eljest, åt Staffan Göthe-hållet. Texten är präglad av fin naivism, ett slags serieteckningsrapp direkthet."
Svenska Dagbladet / Lars Ring


"Regissören Anna Novovic vet precis hur hon ska balancera mellan att fylla alla genreförväntningar och bryta mot dem. Allt mycket skickligt musiksatt. Inte en död sekund.”
Dagens Nyheter / Anna Håkansson

- Det är en fantastisk romantisk komedi. Välskriven, varm och rolig. En riktig kärlekshistoria! Spännande precis hela tiden. Den har likheter med de stora rom-com-filmerna, med en överraskande story som gör att man blir engagerad i händelserna och med människor som man verkligen vill att det ska gå bra för.

Men den känns också oväntad och modern på ett kul sätt, Björn Elgerd har verkligen lyckats förnya genren"

pjäsens regissör Anna Novovic, biträdande teaterchef på Riksteatern. 

STRAIGHTA BESKEDTor09.12.202119:00Köp Platser finns
STRAIGHTA BESKEDFre10.12.202119:00Köp Platser finns
STRAIGHTA BESKEDLör11.12.202114:00Köp Platser finns
STRAIGHTA BESKEDLör11.12.202119:00Köp Platser finns

Skådespelare

Sofia Bach
Karin Bengtsson
Sandra Medina
Mitja Sirén  

Konstnärlig planering

Björn Elgerd
Manus

Anna Novovic
Regi

Marcus Olson
Scenografi och kostym

Carl Kristiansson
Ljus

Anna Olofson
Mask

Eva-Maria Dahlin och Jani Lohikari
Dramaturger

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close