Pappan inhiberas i sin helhet

Till följd av myndigheternas beslut har vi inhiberat samtliga föreställningar fram till 31.1.2021. Beslutet berör bland annat 13 föreställningar av Pappan. På grund av produktionstekniska orsaker är vi dessutom tvungna att inhibera de tre sista föreställningarna av Pappan, som skulle ha spelat 1-3.2. Föreställningen återkommer inte senare i vår. 

Alla kunder som köpt eller bokat biljetter till ifrågavarande föreställningar har blivit kontaktade per SMS och e-post (ifall du uppgett dem i samband med biljettköpet/-bokningen).

Pappan

En tragikomisk berättelse om hur det är att tappa minnet

Han är en väldigt charmerande och punktlig äldre man som bor ensam i sin lägenhet. Men hans klocka försvinner hela tiden och han kan inte hitta den.
Därför har han två, en på armen och en i huvudet. Tidigare i livet var han dansare. Säger han. Men underligt nog påstår hans dotter att han har varit ingenjör. Var hon nu kan ha fått det ifrån. 

Vilka de här människorna är som kommer och går i hans hem, vet han inte. Personer som han aldrig sett förut påstår sig vara hans barn. Och varför vill de hjälpa honom hela tiden? Han klarar ju sig alldeles utmärkt på egen hand.

Florian Zeller har skrivit en varm och insiktsfull berättelse om hur det är att tappa minnet. Det blir ett efterlängtat återseende när en av våra mest folkkära skådespelare Asko Sarkola intar scenen. Senast han stod på Svenska Teaterns scen var 1966 då han gick Svenska Teaterskolan*. Den kritikerrosade pjäsen regisseras av Marcus Groth


Pappan ger på ett briljant sätt oss nya perspektiv på vår tillvaro, oss själva och våra anhöriga.


*
Skådespelarutbildningen i Finland påbörjades i Finland 1908 då Svenska Teaterns elevskola grundades (från 1965-1979 hette skolan Svenska Teaterskolan). Efter det blev utbildningen en del av Teaterhögskolan.
 

 

Pappan--02

 

KONSTNÄRLIG LEDNING

av FLORIAN ZELLER
Översättning LISA LINDBERG
Regi MARCUS GROTH
Scenografi KEIJO VIITALA, MARCUS GROTH
Kostymdesign KAISA RAUTAKOSKI
Ljusdesign TOM KUMLIN
Ljuddesign ANDREAS LÖNNQUIST
Mask och hår PIRJO RISTOLA

Rättigheter: Näytelmäkulma - Nordic Drama Corner
 

Skådespelare

alt=
Riko
Eklundh
alt=
Sophia
Heikkilä
alt=
Anna
Hultin
alt=
Cecilia
Paul
alt=
Asko
Sarkola
alt=
Joachim
Thibblin

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close