Musikteaterskolan Nya TADAM presenterar

VILJA ANDAS

 

Det är skolavslutning och Vilja är 19 år. Hon har världen för sina fötter. En värld där yta och prestationer är det som värderas högst. En värld där det är viktigare att se bra ut än att må bra. Vilja står inför ett vägskäl, men hon vill inte välja, hon vill bara andas. Går det att backa och gå tillbaka?

Du ska ha ett mål och veta vad du vill. Du ska vara en medveten konsument, gå 10 000 steg per dag, träffa vänner, lyssna på andra, ta plats. Du ska vara på Instagram, Snapchat och Whatsapp. Du ska läsa böcker, blogga, följa med världsnyheter, se alla aktuella filmer och Netflix-serier. Vara en intressant person helt enkelt!

Du ska äta nyttigt, men inte för mycket, sova minst åtta timmar och stiga upp tidigt, men inte verka stressad. Meditera. Dricka två liter vatten om dagen. Träna, men inte för mycket. Studera, men också ha tid för hobbyn, vänner, familj och förhållande. Du ska vara snäll, glad, social, smart och lösa klimatproblemen och rädda världen. Okej?

Det här är verkligheten för ungdomar idag. Hur hamnade vi här? Hur överlever vi förväntningarna som vi själva och andra har på oss?

VILJA ANDAS är en nyskriven tragikomisk musikteaterföreställning om ensamhet och vänskap, om förtvivlan men framförallt om hopp. Om att vända om, ändra kurs och hitta en plats där luften är lättare att andas. Nya TADAM tar sig an ämnet psykisk hälsa eftersom vi upplever att det inte finns ett mera aktuellt tema just nu. Det berör oss alla, både direkt och indirekt.

Vi vill bryta tabun kring psykisk hälsa och lyfta upp det i strålkastarljuset för att visa att ingen behöver känna sig ensam. Genom att tala om psykisk hälsa ökar vi kunskapen och förståelsen och kan tillsammans hjälpa varandra.

För att skapa den här föreställningen har vi tagit hjälp av dramaturgen Hanna Åkerfelt som skrivit texten i samarbete med ungdomarna i Nya TADAM. Kompositören och musikern Eero Paalanen har skrivit musiken.


Det blir den ärligaste och mest angelägna föreställningen ni ser i vår.

 

Urpremiär på Stora scenen 18.5 kl. 19

VILJA ANDAS är en nyskriven tragikomisk musikteaterföreställning om ensamhet och vänskap, om förtvivlan men framförallt om hopp.

 

Biljettpriser

Ordinarie pris

20 €

Pensionär

15 €

Barn (under 13 år)

10 €

Elevgrupp 12 €
Studerande / vuxengrupp 15 €

*Beväringar, civiltjänstgörare och arbetslösa går för studerandepris.

Maj 2019
TiOnToFr
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22232425
26
27
28
29
30
31
  
VILJA ANDASMån20.05.201919:00Köp Platser finns
VILJA ANDASOns22.05.201912:00Köp Platser finns
VILJA ANDASOns22.05.201919:00Köp Platser finns
VILJA ANDASTor23.05.201919:00Köp Platser finns
VILJA ANDASFre24.05.201919:00Köp Platser finns
VILJA ANDASLör25.05.201914:00Köp Platser finns

produktion

Text: HANNA ÅKERFELT
Musik: EERO PAALANEN
Regi: MARIKA PARKKOMÄKI
Koreografi: ANNE PIUHLSTRÖM
Kapellmästare: TUOMAS TURUNEN
Sånginstudering: HANNA MANNERSTRÖM, EVA AITOAHO, ANNE CARLSSON, MARGARITA HAATANEN, MINNA-LIISA TAMMELA
Ljusplanering: JAN-ERIK PIHLSTRÖM
Illustrationer: FREDRIK WILLBERG
Producent: ELIN WESTERLUND

Produktionen är ett samarbete med Svenska Teatern och Folkhälsan.

på scen

Felicia Karrenberg
Catarina Korkman
Sofia Lax
Christa Lundström
Saana Pihlatie
Wilanda Verdecia
Ingrid Väyrynen
Ilmi-Emmi Wentzel
Livia Wikström

samt kör och band

 

Om Nya TADAM

Nya TADAM är en musikteaterutbildning för ungdomar i åldern 15-22 år. Under en tvåårsperiod får eleverna en gedigen utbildning som innefattar drama och scenframställning, dansundervisning, individuella sånglektioner samt undervisning i körsång. Utbildningen kulminerar i en helgjuten musikalproduktion nu i maj 2019.

Utbildningen har alltid hållit väldigt hög konstnärlig nivå och föreställningarna har uppskattats av både en yngre och äldre publik.

Musikteaterskolan Nya TADAMs namn syftar till Teater Dans och Musik och utbildningen har redan 20 år på nacken. Sedan år 2015 är utbildningen ett samarbetsprojekt mellan huvudstadsregionens alla svenskspråkiga musikinstitut; Musik- och kulturskolan Sandels, Grankulla musikinstitut, Musikinstitutet Kungsvägen samt Vanda musikinstitut. 

 

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close