I samarbete mellan Svenska teatern och Helsingfors universitets utbildnings- och utvecklingstjänster HY+

Människokunskap genom reflektion och inlevelse

I samarbete mellan Svenska Teatern och Helsingfors universitets utbildnings- och utvecklingstjänster HY+ ordnas kursen Skönlitteratur – en väg till ökad människokunskap (5 sp).

Under kursen utforskar vi temat instängdhet kontra frihet, med föreställningen Några av oss som ram.

Under kursens gång läser vi dramatik, romaner, noveller, poesi och essäer samt diskuterar dessa i grupp. Meningen är att genom läsning och diskussioner kring skönlitteratur stärka bl.a. förmågan till självreflektion, att se på saker ur olika synvinklar, träna inlevelse och bli bättre på att ”läsa mellan raderna”. För första gången integreras nu dramatik i konceptet. Kurskonceptet Skönlitteratur – en väg till ökad människokunskap har utvecklats av Sissel Korpisola och har även uppmärksammats internationellt.

Kursen omfattar sju träffar under perioden november 2020 till mars 2021 och en reflekterande kursdagbok. Kursens diskussionsträffar sker online via Zoom och teaterföreställningen den 3.3.2021 är på Svenska Teatern. Kursträffarna består av:

  • Sex handledda gruppträffar via plattformen Zoom (6 x 2,5 h)
  • Teaterföreställningen Några av oss
     

Deltagarna rekommenderas att även delta i Scenmåndagen  26.10. 2020 kl 18.00 som ett tillägg till kursen, scenmåndagen streamas även via live.svenskateatern.fi . Kurslitteraturen anges i samband med välkomstbrevet. Kursen har en egen Moodle-sida där material och uppgifter samlas. Efter avlagd utbildning beviljas deltagarna 5 sp samt kursintyg. Som lärare fungerar Sissel Korpisola (pedagog och litteraturvetare). Mer information samt anmälning via HY+, tryck på knappen anmäl dig här nedan. Anmälningstiden utgår 8.11.2020​

ANMÄL DIG HÄR

 

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close