Information med anledning av coronaviruset. Läs mer

Humorlandskampen 2020

Den legendariska Humorlandskampen fortsätter!

Vilket land är roligare? Finland eller Sverige? Kommer någondera landet att vinna överlägset eller är det kanske domaren Stan Saanila som har ett finger med i spelet...?

I maj 2020 ordnas Humorlandskampen redan för 17:e året i rad. Denna landskamp i ståuppkomik har år efter år dragit fullsatta salonger på Svenska Teatern.

I år representeras Finland respektive Sverige av följande komiker:

Lag Finland: Anders Helenius & André Wickström 
Lag Sverige: Carl Stanley & Ann Westin

Anders Helenius

är en fyrabarnspappa med skarpa ögon. Med dessa observerar han sitt eget liv och det samhälle som omsluter det. Observationerna svarvas om till en stand up som är fyndigt tillskruvad och som stundvis skickar iväg en välriktad spark mot de skrev som det förtjänar.

André Wickström

är utan tvivel en av Finlands största underhållare vars komiska bragder på scener och i TV rutor underhållit oss i över 18 år. Förutom på stand up –scenerna har han också setts i ett flertal tv-program, både på svenskt och finskt håll.

Carl Stanley

är en 23-årig svensk ståuppkomiker och före detta trollkarl från Helsingborg. Han driver även en Youtube-kanal med 45000 prenumeranter. Hösten 2017 åkte han på sin första turné som komiker vid namn Ärligt talat. Han är även en del av podcasten Tombola Podcast tillsammans med komikern Marcus Berggren.

 Ann Westin

är en av Sveriges bästa komiker. Född i Göteborg, fd mentalskötare och undersköterska. Ann debuterade som komiker på Norra brunn 1996 och har blivit utsedd till Årets kvinnliga komiker på Svenska Standupgalan hela tre gånger.


  Stan Saanila

är vår konferencier och domare


Föreställningens längd: ca 2 h 15 min
Åldersrekommendation: 16 år
Pris: 10-40€

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close