SKOLOMBUD / DAGISOMBUD

 

Denna sida är riktad till dig som är skol- eller dagisombud på Svenska Teatern.

Ifall du inte är ett ombud, men vill vara en del av vårt nätverk, ta kontakt med oss:

Försäljningskoordinator i gruppbokningen Marie Finne marie.finne(at)svenskateatern.fi 
Publikarbetare Noona Leppinen, noona.leppinen(a)svenskateatern.fi 
Eller ring oss via växeln, tel. 09 616 211.

BILJETTER

Som skol- och dagisombud har du en egen kontaktperson i Svenska Teaterns gruppbokning. Ring Marie på numret (09) 61 621 261 för bokningar. 

När du som ombud hämtar en grupp bestående av
20 eller fler får du 1 fribiljett i bokningen
50 eller fler får du 2 fribiljetter
75 eller fler får du 3 fribiljetter
100 eller fler får du 4 fribiljetter

Fråga efter specialpriser för skolgrupper! 

PUBLIKARBETE

Svenska Teatern jobbar aktivt med olika publikarbetsprojekt under hela spelåret. Teatern skapar produktionsspecifika och fortgående publikarbetsprodukter. Det kan till exempel vara dramaverkstäder, diskussionstillfällen och föreläsningar, studiematerial, guidningar och skräddarsydda paket för olika grupper.

Noona ger dig gärna tilläggsinformation, noona.leppinen(a)svenskateatern.fi 

STUDIEMATERIAL

För mera information om studiematerial, vänligen kontakta publikarbetare Noona, noona.leppinen(a)svenskateatern.fi 

GUIDNINGAR

Upplev Svenska Teatern på ett annorlunda sätt genom att beställa en guidning som tar dig bakom scenen och till utrymmen du som publik annars inte får uppleva. 

Som skol- och dagisombud får du en (1) gratis guidning per spelår. Om du är intresserad av en guidning på teatern kontakta vår publikarbetare.

Läs om mer om guidningar på teatern

GENREP

Vill du som ombud se ett genrep för att kunna förbereda ett teaterbesök för din grupp? Eller är ni intresserade av att komma på ett genrep med gruppen? 

Då kan du vara i kontakt med Marie (09) 61 621 261

 

 

VILJA ANDAS

Är ungdomsgruppen NYA TADAMs gästspel på Stora Scenen i maj 2019. Teatern erbjuder ett studiematerial samt  föreställningssamtal till pjäsen. Informationen uppdateras

PJÄSINTRODUKTIONER

Teaterns dramaturger har utformat korta (ca 20 min) introduktioner som ges innan en föreställning. Introduktionerna är inprickade innan valda föreställningar och öppna för alla. Ifall din grupp inte kan komma på en föreställning med inplanerad introduktion men är intresserad av att fp en sådan, kontakta Noona för mer information och beställning. 

FÖRVANDLINGEN

Spelades under hösten 2018 på teaterns AMOS-scen. Du kan ännu ladda ner studiematerialet som utformades för denna föreställning på länken nedan. 

Ladda ner studiematerialet 

Hans och Greta

DRAMAPEDAGOGISK VERKSTAD 

Till föreställningen Hans och Greta erbjuder vi ett spännande och berikande sagospel där olika uppgifter gör att man tar sig vidare i spelet. Eleverna själva utgör spelpjäserna. I spelet behandlas bl.a följande teman:

  • Bröderna Grimm och sagans form
  • Familjekonstellationer och syskonrelationer
  • Centrala karaktärer i föreställningen
  • Barnets rättigheter och vuxnas ansvar


Verkstaden kan genomföras på teatern eller beställas till skolan - antalet verkstäder på teatern är begränsat så boka i tid. Spelet kan spelas både innan och efter att du och din grupp har sett föreställningen. Det är lätt att anpassa uppgifterna enligt ålder på gruppen. 

PRISER
Dramaverkstad på teatern med handledning av teaterns teaterpedagog
Pris: 50 € /klass

Verkstäder på teatern: Genomstruket datum betyder att datumet är bokat
10.12 | 15.1 | 29.1 | 12.2 | 5.3 | 19.3 | 1.4 

Dramaverkstad på skolan under handledning av skolans egen personal.
Pris: Skolan står för frakten, kostnaden debiteras genom räkning.  Spelet går att hämtas till och från teatern med egen bil, eller i samband med ert teaterbesök ryms spelet med i bussen. Observera dock att materialet har sådana mått att det är svårt att transportera det i allmänn kollektivtrafik. Estimerade fraktkostnader inom huvudstadsregionen ca 30-40€/väg. 

Innehåll Spelet med noggranna instruktioner. Lånetiden är tre vardagar från att paketet mottagits på skolan. I paketet ingår inte papper och pennor som behövs vid utförande av vissa av uppgifterna.

Spelet rekommenderas för max 30 personer. Reservera ett utrymme med fri golvyta, stort klassrum eller gymnastiksal. I instruktionen finns tips om hur du kan anpassaspelet för grupper i olika åldrar eller behov


Publikarbetet är riktat till elever i årskurs 0-6. 

 

Varför publikarbete?

Ett teaterpedagogiskt material breddar teaterupplevelsen och kan fungera som hjälpmedel för en fenomenbaserad inlärningsprocess. Konstupplevelsen i sig är av stort värde, samtidigt finns det mycket potential att ytterligare bredda och förlänga upplevelsen efter och innan själva föreställningen. En teaterupplevelse väcker tankar, känslor och frågor. Genom att ge utrymme för att tillsammans bearbeta sina upplevelser blir teaterbesöket inte en lösryckt händelse, utan kan kopplas ihop med flera fenomen och förhoppningsvis inspirera vidare! 

I berättelsen om Hans och Greta vill regissören Jakob Höglund speciellt att barnen när de lämnar salongen ska lita på att barn är kloka och starka. Livets motgångar kan övervinnas ifall man vågar be om hjälp och stöttar varandra. I vår lekfulla uppsättning är Hans och Greta hjältarna som i slutet får sin uppgörelse och som tack vare sina styrkor lär de vuxna något värdefullt om livet.

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close