HÖSTEN 2018

 För detaljerad beskrivning av publikarbetets former, skrolla neråt.
Vänligen boka alltid verkstäder på förhand av teaterns publikarbetare. 

 

AUGUSTI

I WOULD PREFER NOT TO
Studiematerial riktat till studerande på andra stadiet.
Tematik: identitet, empati, passivt motstånd, socialt ansvar. Materialet innehåller uppgifter som används som för-och efterarbetsmaterial i anknytning till föreställningen. Materialet kan nu beställas från teatern. 

SEPTEMBER

OKTOBER

Föreställningssamtal ART - Onsdag 24.10
Föreställningssamtal med ensemblen direkt efter föreställningen på AMOS-scenen

Pjäsintroduktioner ART
Tisdag 9.10 kl 11.20
Tisdag 30.10 kl 18.20
 

NOVEMBER

Föreställningssamtal Episod - Onsdag 7.11 
Föreställningssamtal med ensemblen direkt efter föreställningen på AMOS-scenen

Pjäsintroduktion - Episod
Måndag 5.11 kl 17.20
Fredag 9.11 kl. 18.20  

TeaterBrunch 10.11 - Episod
​Vår omåttligt populära TeaterBrunch ordnas i höst i samband med dagsföreställningen av Episod.

Föreställningssamtal Förvandlingen - Onsdag 21.11
Föreställningssamtal med ensemblen direkt efter föreställningen på AMOS

Pjäsintroduktion - ART
Onsdag 28.11 kl 18.20

DECEMBER

 

 

PUBLIKARBETSFORMER

 

Pjäsintroduktion korta (ca 20 min) introduktioner till kvällens pjäs med start 40 minuter innan föreställningen börjar. Vi öppnar upp kontext och form för aktuell pjäs och ger nycklar för att fördjupa föreställningsupplevelsen. Samtalen är alltid gratis och kräver ingen förhandsanmälan. 

Föreställningssamtal är tillställningar där publiken i samband med en föreställning kan ta del av ett samtal med arbetsgruppen.  Vi samtalar om och kring den aktuella pjäsen. Samtalen är alltid avgiftsfria och kräver ingen förhandsanmälan. 

verkstäder jobbar vi med deltagande metoder där åskådaren får behandla en pjäs genom konkreta, konstnärliga och pedagogiska övningar. Verkstäder kan vara såväl för- som efterarbete till en pjäs. Verkstäderna bokas alltid i förväg av publikarbetaren och är knutna till föreställningar på repetoaren. 

TeaterBrunchen är ett programpaket bestående av en föreläsning, diskussion eller paneldebatt med pjäsaktuellt tema och pjäsaktuella gäster. Efter detta avnjuts en riklig buffébrunch i teaterns publikfoajé. Evenemanget avslutas med föreställning. I regel ordnar vi en TeaterBrunch under hösten och en under våren. Biljetter till brunchevenemanget kan endast bokas via teaterns biljettkassa. 

Till valda pjäser erbjuds studiematerial som oftast riktar sig till grupper. Studiematerialen innehåller övningar och frågor som förbereder gruppen innan teaterbesöket samt ger verktyg för efterbehandling. Studiematerial beställs via publikarbetaren 

Familjelördag är ett roligt och deltagande program för hela familjen i anknytning till en barn- eller familjeföreställning. Med konstens olika medel får deltagarna pröva på och skapa t ex en handdocka, en teatermask eller annat som har ankytning till pjäsen i tur. Deltagarna ser föreställningen efter verkstaden. Pris 5-10€/barn (beroende på verkstadens innehåll)  samt teaterbiljettens pris. Vuxna deltar gratis, men behöver en egen teaterbiljett.

DETTA HÄNDE UNDER VÅREN

  • TeaterBrunch Stockmann, Stockmann 
  • Från text till scen - Kursen är för dig som vill fördjupa ditt teaterintresse.
  • Sommarlovsläger för barn på åk 4-6 
  • Introduktioner och publiksamtal till samtliga vårens pjäser
  • Temaguidningar (Hans och Greta) för lågstadieklasser

 

 

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close