Joel och Jonas Forsbackas första Scenmåndag 20.9 handlar om Memehumor, teaterkomik och stand-up

13.09.2021 kl. 18:16

Vad händer med humorn? Många komiker som tidigare sysslade med standup och liveföreställningar för en bred publik jobbar idag i allt högre grad med poddar och skämt skrivna för en mindre (men lojal) skara prenumeranter. Våra sociala medier svämmar samtidigt över av heta takes, memes och skämt varje dag – har det gjort att humorn inte känns lika rolig längre? 

Under den här Scenmåndagen undersöker vi vad som känns roligt i vår tid. Vi testar också klassisk teaterhumor från historien för att ta reda på om skämten fortfarande håller (vad tror du?). Det blir ordvitsar! Kiss- och bajshumor! Mys! Det blir kul! 

Gästerna: 

Kasper Strömman är en grafisk formgivare och illustratör känd för sina humoristiska bloggar och serier.  En kulturell allt-i-allo som anser att han lanserat  podcasten i Finland med “Kasper och Mikko – Suomen suosituin podcast”. 

 


Fanny Forsander är en artist och låtskrivare som lägger stor vikt på sina texter. “Om jag får skryta lite, så tycker jag att jag har bra texter.”, säger Forsander, som är även känd från Radio x3m och som “Anette” i humorserien Här-TV.   

 

 


Dennis Nylund blev komiker med hela finska folket då han vann Putous med sin figur Folke Rundqvist i våras. Nylund är anställd skådespelare på Svenska Teatern och underhåller även denna höst i farsen The Play that Goes Wrong. 


 

Scenmåndagen är gratis - kom på plats eller se oss live på nätet 

 
I höst är publiken välkommen till teatern igen på våra Scenmåndagar. Boka din plats genom att ringa vår biljettförsäljning eller mejla Du får biljetten direkt till din epost.  

Vi direktsänder också diskussionerna på live.svenskateatern.fi och Facebook. 


Vem är Joel och Jonas Forsbacka?
Vilka ämnen kommer upp som teman i höstens Scenmåndag?
Hur reserverar jag plats i salongen?

Du får svar på alla frågorna här - LÄS MER

David Lindström

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close