Ritva Siikala och Bengt Ahlfors för första gången på scenen tillsammans

04.01.2021 kl. 09:58

Föreställningen Ahlfors&Siikala får sin urpremiär den 3 februari 2021 på Svenska Teaterns AMOS-scen och kommer senare att även ges på Teatteri Avoimet Ovet.  Vi får se en tvåspråkig dialog med paret Ahlfors-Siikala på scenen där de spelar sig själva. 

Bengt Ahlfors och Ritva Siikala, som också skrivit manuset, berättar om en barndom i bombskydd och lek bland ruiner, om vuxenlivets motgångar och ljuvligheter, konflikten mellan arbete och familjeliv, svartsjuka och yrkesavund. Och en kärlek som trotsat kriser och farhågor och som nu lett till ett unikt samarbete på scenen.

- Det är en bit av fosterlandets historia, skildrad av två konstnärer som vid det här laget känner varandra, och kanske sig själva, tillräckligt för att våga sticka ut hakan och gå i närkamp med sina liv, säger Bengt Ahlfors. 

- Just nu är vi inne i en intensiv repetitionsperiod. Det är rätt utmanande att spela med varandra, om varandra, vara skådepelare och varandras regissörer men än så länge har vi inte tagit ut skilsmässa, skrattar Ritva Siikala. 

En tvåspråkig dubbel stand up på svenska och finska, av, med och om Ritva Siikala och Bengt Ahlfors. Speltid: 1 timme. Ingen paus.

Text, regi och skådespelare: Ritva Siikala och Bengt Ahlfors.
Producent: Lena Labart • Bild: Johnny Korkman

URPREMIÄR 3.2.2021 PÅ AMOS-scenen 
Spelas endast fyra gånger på Svenska Teatern:  on 3.2 to 4.2 kl. 19, 1.3 k.l 18 och 2.3 kl. 19.

KÖP BILJETT -MER OM FÖRESTÄLLNINGEN
 

David Lindström

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close