Tillgänglighet

Teaterhuset och alla våra scener är tillgängliga utrymmen. Teaterns tillgängliga publikingång är den högra ingången i riktning mot Skillnaden.

I huset finns två hissar, på vardera sida. För att nå AMOS och NICKEN används den vänstra hissen.

På Stora scenen är rullstolsplatserna belägna på första balkong, en på höger sida och en på vänster sida. På AMOS finns det två rullstolsplatser. Rullstolsplatserna bokas via teaterns biljettförsäljning.

TiIlgängliga toaletter finns på gatunivå mittemot biljettkassan samt i anslutning till AMOS och NICKEN scenerna.

 

På alla våra scener finns även en induktionsslinga. Vänligen be om närmare upplysning om hörbarheten i samband med biljettbokningen. 

Teatern lånar ut taktila teaterväskor. Väskan innehåller föremål och hjälpmedel för taktil stimulering. Väskan innehåller t ex hörselskydd, balansdyna, Tangle-leksaker som främjar koncentration och en Time Timer klocka som underlättar att upfatta tid. Väskorna kan lånas avgiftsfritt från teaterns biljettkassa, boka gärna i förväg. Teatern har sammanlagt tre väskor.

Alla föreställningar på Stora scenen textas till finska och ibland även till svenska för hörselskadade. Läs mer om textningen här. 

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close