Helsingforsbebisar födda år 2021 får teatrar som sina kulturfaddrar 

Alla Helsingforsbarn som föds 2020 eller senare får en kulturaktör som fadder. Via aktören kommer barnet och dess familj i personlig kontakt med konst och kultur. Faddern bestäms på basis av barnets födelseår. Teatrar i Helsingfors blir kulturfaddrar till de Helsingforsbebisar som föds år 2021 och en av faddrarna är Svenska Teatern. Fadderbarnen får årligen välja två (2) evenemang ur fadderteatrarnas repertoar.

Föreställningarna är stämningsfulla och lugna konststunder för barnen och deras närmaste vuxna. De planeras efter barnens ålder och lämpar sig oberoende av språkkunskaper och kulturell bakgrund för alla familjer. Evenemangen är avgiftsfria och ordnas på olika håll i Helsingfors. Fadderskapet fortsätter tills barnet börjar i skolan.

Kulturfaddrarna för Helsingforsbebisar som föds 2021 är: 
Dockteatern Sampo, Finlands nationalteater, Helsingfors Stadsteater, Svenska Teatern, Teatern ILMI Ö. och Q-teatern.  

Kulturfaddern bestäms enligt barnets födelseår, men man kan även anmäla barnet till verksamheten senare, ända fram till skolåldern. Faddern för barn födda år 2020, Helsingfors stadsorkester, bjuder nästa höst in sina fadderbarn till konserter som hålls i Musikhuset. Stadsorkesterns konserter som ordnades i kulturcentra förra året var väldigt populära och platserna bokades snabbt upp.  

Bor du i Helsingfors och har ett barn fött 2020 eller senare? Då kan du anmäla hen nu

Anmäl ditt barn här 

Projektet främjar familjernas välbefinnande och stadsbornas kulturella likvärdighet. Samtidigt ökar verksamheten tillgängligheten hos konst- och kulturinstitutioner i Helsingfors. 

Tjänsten Kulturens fadderbarn administreras av Helsingfors kultur- och fritidssektor och stöds av Jane och Aatos Erkkos stiftelse. 
 
Mer information: 
kummilapset.hel.fi 
kulttuurin.kummilapset@hel.fi 

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close