LÄS LABBETS HANDBOK I DRAMATISKT SKRIVANDE HÄR!

EN SIDA DRAMATIK 

av Christoffer Mellgren

 

”Varje text måste börja på något sätt. Det är inte samma sak som att första meningen måste vara den första som skrivs. Skriv något. Du kan alltid skriva om. I själva verket: var säker på att du kommer att skriva om. Att skriva om är inte att skriva rent. Att skriva rent är att skriva med prydlig handstil så att läraren kan rätta och sätta ett betyg. Att skriva om är att drömma en värld på nytt och på nytt och på nytt tills den är som du vill ha den.”

En sida dramatik är en handbok för den som vill börja skriva för teaterscenen. Boken vänder sig uttryckligen till unga skribenter men kan läsas av alla med ett intresse för skrivande och teater. Den kan också användas som material i undervisning. Genom exempel, övningar och förklarande texter får läsaren bekanta sig med grundläggande dramatiska verktyg som till exempel situation, roll, dialog och gestaltning. 

En sida dramatik är producerad av föreningen Labbet rf och kan i sin digitala form läsas och användas fritt. Om du arbetar med undervisning eller ansvarar för dramaverksamhet i gruppform och önskar ett tryckt exemplar av boken kan du kontakta Labbet på labbetrf(a)gmail.com

LÄS BOKEN HÄR

Christoffer Mellgren är utbildad vid Dramatiska institutet i Stockholm. Under de senaste åren har han varit verksam som dramatiker och dramaturg på bland annat Teater Viirus och Svenska Teatern i Helsingfors och sedan 2018 som verksamhetsledare för Labbet r.f.

Maria Sann är konstmagister utbildad vid Aalto-universitetet, illustratör och bildkonstpedagog. Sann bor och är verksam i Helsingfors. Du kan följa hennes arbete på Instagram under användarnamnet @maria.sann. 

LADDA NER HANDBOKEN SOM PDF HÄR

 

 

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close