Välkommen till Svenska Teatern!

Svenska Teatern erbjuder många olika sätt att uforska teatern och sig själv. Vi ordnar evenemang, workshops, diskussioner och kulissturer som ger dig en inblick i teaterlivet bakom ridån. Hos oss är alla välkomna!

September

Pe 10.9. klo 18.20 - Ett drömspel: Teosesittely suomeksi ja taiteilijatapaaminen esityksen jälkeen
Lö 18.9 - Ett drömspel: Föreställningssamtal efter föreställningen
On 29.9 kl. 11.20 - Ett drömspel: Pjäsintroduktion med föreställningsdramaturg Kristofer Möller

November

To 4.11. klo 18.20 - Några av oss: Teosesittely suomeksi
Ti 9.11. klo 18.20 - Next to Normal: Teosesittely suomeksi
Lö 13.11 hela dagen - Familjelördag med öppet hus och en massa program för barn och barnasinnade - allt är gratis!
Pe 19.11. klo 18.20 - Next to Normal: Teosesittely suomeksi

December

Ke 1.12. klo 18.20 - Ett drömspel: Teosesittely suomeksi
La 11.12. klo 12.20 - Mary Poppins: Teosesittely suomeksi
On 15.12 kl. 18.20 - Ett drömspel: Pjäsintroduktion med föreställningsdramaturg Kristofer Möller
To 16.12 klo 17.50 - Mary Poppins: Teosesittely suomeksi 

Samtalen är alltid gratis och kräver ingen skild anmälan. 

Publikarbetsformer
 

Publikarbete är till exempel evenemang, workshops, diskussioner och kulissturer, som berättar mera om teatern. Det kan också utgå ifrån scenkonst i stort och skapa tillfällen där publiken själv blir konstnärer.

Teaterns mångsidiga publikarbete bildar är en omfattande palett av program som fördjupar och breddar teaterbesöket. Publikarbete är inkluderande och riktar sig till en bred målgrupp, allt från den med mindre erfarenhet av teater till den teaterbitna allätaren, ensam eller i grupp. Vi erbjuder evenemang på alla våra tre scener.

Vi diskuterar gärna närmare behov eller önskemål som stöder dig och din grupp i teaterbesöket. 

Kontakta oss för bokningar, förfrågningar eller samarbeten genom e-post förnamn.efternamn@svenskateatern.fi eller via teaterns telefonväxel 09-616 211

Juulia Salonen och Noona Leppinen

Juulia Salonen och Noona Leppinen är publikarbetare på Svenska Teatern.

Skönlitteratur - en väg till ökad människokunskap (5 sp)

I samarbete mellan Svenska Teatern och Helsingfors universitets utbildnings- och utvecklingstjänster HY+ ordnas kursen Skönlitteratur – en väg till ökad människokunskap (5 sp) med temat ”Bortom fasaderna – människans mångfacetterade inre universum”. Kursens arrangeras under tiden november 2021-mars 2022.

Under kursens gång läser vi dramatik, romaner, noveller, poesi och essäer samt diskuterar dessa i grupp. Meningen är att stärka förmågan till självreflektion, att se på saker ur olika synvinklar, träna inlevelse och bli bättre på att ”läsa mellan raderna”. I kursen ingår teaterföreställningen 100 sånger. 

Mer info och anmälan HÄR 

Diktatorn + studiematerial = sant

Till föreställningen Diktatorn erbjuds ett pedagogiskt materialpaket som innehåller fördjupande uppgifter som breddar föreställningsupplevelsen. Vi erbjuder skilda material för småbarnspedagogiken och grundskolans lägre klasser. Materialet är framställt i samarbete med pedagogikstuderande vid Helsingfors Universitet och kan beställas via teaterns publikarbetare.  

Materialet är avgiftsfritt för våra pedagogombud. För övriga kostar det 50 €. Pga av coronapandemin hittar du studiematerialet för Diktatorn gratis i vår materialbank.

Är du pedagog? Kom med i pedagognätverk!

Vi har öppnat upp vårt arkiv med material riktat till pedagoger - det är gratis att ta del av det!


Handboken En sida Dramatik   Studiematerial

 

Pjäsintroduktioner är korta (ca 20 min) ingångar till kvällens pjäs med start 40 minuter innan föreställningen börjar. Vi öppnar upp kontext och form för aktuell pjäs och ger nycklar för att fördjupa föreställningsupplevelsen. Samtalen är alltid gratis och kräver ingen förhandsanmälan.

Föreställningssamtal är tillställningar där publiken direkt efter en föreställning kan ta del av ett samtal med ensemblen. Vi samtalar om och kring den aktuella pjäsen under ledning av en moderator. Samtalen är alltid gratis och kräver ingen förhandsanmälan.

I verkstäder jobbar vi med engagerande teman där åskådaren får behandla en pjäs genom konkreta, konstnärliga och pedagogiska metoder. Verkstäder erbjuds såväl för- som efterarbete till en pjäs. Verkstäder bokas alltid i förväg av publikarbetaren och är knutna till föreställningar på repertoaren.

Till valda pjäser erbjuds studiematerial som oftast riktar sig till grupper. Studiematerialen innehåller övningar och diskussionsfrågor som förbereder gruppen innan teaterbesöket samt ger verktyg för efterbehandling. Studiematerial beställs via publikarbetaren.

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close