Välkommen till Svenska Teatern!

Vill du veta mera? Vill du diskutera? Vill du delta? Svenska Teatern erbjuder många olika sätt att utforska teatern. Vi ordnar evenemang, workshops, diskussioner och kulissturer som ger dig en inblick i teaterlivet bakom ridån. Hos oss är alla välkomna!

PROGRAMMET 2022

VÅREN

Mary Poppins

  • Lö 23.4: Teosesittely (pjäsintro) suomeksi klo 12.20 lämpiössä

Övrigt

  • Teatern medverkar med en programpunkt på familje- evenemanget   "Barnfesten för alla barn" lördag 18.5 se mer info här
  • Du kan boka en traditionell guidning bakom kulisserna till din grupp. Kontakta försäljningen för bokningar.

HÖSTEN

Själarnas ö

  • Må 12.9 Pjäsintro på lätt svenska ​kl. 17.20 i publikfoajén 
  • La 8.10. Teosesittely suomeksi​ klo 15.20 yleisölämpiössä​
  • Lö 15.10. Pjäsintro​ kl. 15.20 i publikfoajén samt pjässamtal efter föreställningen i salongen. I pjässamtalet medverkar bl.a regissör Mikaela Hasán och ensemblemedlemmar.
  • Ke 9.11 Teosesittely suomeksi​ klo 18.20 yleisölämpiössä​
     

Informationen uppdateras, när nya program fastlås.

Samtalen är alltid gratis och kräver ingen skild anmälan. 

Inblickar i teaterkonsten
 

Via våra evenemang, workshops, diskussioner och kulissturer får du veta mera om teatern. Inblickarna kan också utgå ifrån scenkonst i stort och skapa tillfällen där publiken själv blir konstnärer.

Teaterns mångsidiga publikarbete är inkluderande och riktar sig till en bred målgrupp, allt från den med mindre erfarenhet av teater till den teaterbitna allätaren, ensam eller i grupp. Vi erbjuder evenemang på alla våra tre scener.

Vi anpassar också vårt utbud enligt behov eller önskemål. Hur kunde ert teaterbesök bli en helhetsupplevelse med minnen för livet? 

Kontakta oss för bokningar, förfrågningar eller samarbeten genom e-post förnamn.efternamn@svenskateatern.fi eller via teaterns telefonväxel 09-616 211

Juulia Björn (Salonen) och Noona Leppinen

Juulia Salonen och Noona Leppinen är publikarbetare på Svenska Teatern.

Är du pedagog?

För medlemmar i teaterns pedagognätverk bjuder vi på ett brett utval fördjupande material gratis. Dessutom har du möjlighet att ta del av dramapedagogiska verkstäder till ett reducerat pris.

Mer info och anmälan
här

 

OLIKA FORMER AV ENGAGEMANG

Pjäsintroduktioner
är korta (ca 20 min) ingångar till kvällens pjäs med start 40 minuter innan föreställningen börjar. Vi öppnar upp kontext och form för aktuell pjäs och ger nycklar för att fördjupa föreställningsupplevelsen. Samtalen är alltid gratis och kräver ingen förhandsanmälan.

Pjässamtal är tillställningar där publiken direkt efter en föreställning kan ta del av ett samtal med ensemblen. Vi samtalar om och kring den aktuella pjäsen under ledning av en moderator. Samtalen är alltid gratis och kräver ingen förhandsanmälan.

I verkstäder jobbar vi utgående från engagerande teman. Som deltagare får du behandla en pjäs genom roliga och praktiska övningar som utgår ifrån teaterpedagogiska metoder. Verkstäder erbjuds som för-och/eller  efterarbeten till en pjäs. Verkstäder bokas alltid i förväg från försäljningen och är oftast knutna till föreställningar på repertoaren.Vi kan även skräddarsy en teaterverkstad enligt gruppens behov, t ex för att öka på samverkan i en grupp, som program under en inspirerande utbildningsdag eller för ett annorlunda, trevligt samvaro med vänner.

Till valda pjäser erbjuds studiematerial som oftast riktar sig till grupper. Studiematerialen innehåller övningar och diskussionsfrågor som förbereder gruppen innan teaterbesöket samt ger verktyg för efterbehandling. Studiematerialen är gratis för medlemmar i teaterns pedagognätverk. 

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close