BILJETTER / LIPUT 
+358 9 616 214 11

I det stora landskapet

- en sagolik familjekrönika


“Det var en gång ett land, ett alldeles vanligt land i en alldeles vanlig saga, där allt var som vanligt, som det alltid hade varit. Och, som i alla vanliga sagor, fanns det ett slott där det bodde en kung och en drottning. En dag fick de barn, drottningen födde tvillingprinsessor, och glädjen i hovet var stor. Men så upptäcktes att den ena prinsessan inte var som den andra, att en av prinsessorna inte var alldeles vanlig…”

- utdrag ur Ugglans krönika 

I det stora landskapet är en egensinnigt sprakande musikteaterföreställning och en poetisk familjeberättelse. På scenen skapas en värld som liknar sagans men vars rötter är förankrade i verkligheten. När landets kungafamilj får ett barn som inte är som andra blottas rädslor, orättvisor och maktförhållanden. Samtidigt är det början på ett hisnande äventyr - två systrars kamp för frihet och förändring, och för att få vara tillsammans. I det stora landskapet är en skildring av tid som varit, tid som går och nya tider som kommer. Det är en krönika nedtecknad av Ugglan, hon som ser allt det som inte vi människor ser. 

Föreställningen I det stora landskapet ger plats åt scenkonstens mångfald: teater, dans, livemusik och sång; fantasi och verklighet; stora existentiella frågor och överraskande humor. 

I föreställningen berör DuvTeatern också för första gången på teaterscenen hur det är att leva med en funktionsvariation. Livshistorier speglas i varandra och delas med publiken. 

Föreställningens manus och sångtexter är skapade av DuvTeaterns ensemble. På scenen står skådespelarna tillsammans med kollegor från Svenska Teatern. Musiken är komponerad av Markus Fagerudd specifikt för föreställningens liveorkester. Orkestern, som består av musiker från Resonaarigroup och Wegelius Kammarstråkar, förenar musiker som har bakgrund i olika musiktraditioner. Koreografin görs av Carl Knif i tätt samarbete med skådespelarna. Föreställningen regisseras av Mikaela Hasán. 

I det stora landskapet riktar sig till vuxna och barn från 10 år.

Den 26 oktober 2019 hade storsatsningen
I det stora landskapet premiär på Stora scenen.


Föreställningen är ett samarbete mellan DuvTeatern, Svenska Teatern, Resonaarigroup och Wegelius Kammarstråkar. Med föreställningen firar DuvTeatern sitt 20-årsjubileum.

RECENSIONER

”Samtidigt som vissa scener är makalöst vackra och rogivande, blandas allvaret med inslag som är alldeles fruktansvärt roliga och underhållande” 

Svenska YLE / Lotta Green

”Briljant jubileumsföreställning”

 ”Rörande, starkt och förtrollande vackert... jag har svårt hålla tillbaka tårarna. I själva verket har jag nog aldrig varit så rörd i Svenska Teaterns salong som när jag ser I det stora landskapet.”

HBL / Isabella Rothberg

”Föreställningen bjuder på den ena mer fantastiska rollprestationen än den andra och texten lockar både till skratt och tårar. I det stora landskapet är en fantastisk saga för hela familjen”

Västra Nyland / Siw Handroos-Kelekay

★★★★

”Markus Fageruddin musiikki prinsessakaksosista kertovaan musiikkinäytelmään on vaikuttavaa – ruotsinkielisen vammaisteatterin ja Svenska Teaternin yhteistyö kertoo elämän monimuotoisuudesta

I det stora landskapet -näytelmä sopii joulukauteen koko perheen satunäytelmäksi.

Fagerudd on säveltänyt teokseen aivan ennenkuulumattoman vaikuttavaa musiikkia.

Helsingin Sanomat /Lauri Meri

Ensemble

alt=
Mikael
alt=
Sophia
alt=
Niklas

Biljetter

    A B C  
Ordinarie pris   40 35 30  
Pensionär   25 20 15  
Studerande*   25 20 15  
Barn / Elever   20 15 10  
           
Grupp (minst 20 pers)   25 20 15  
Studerande - direktköp samma dag   10 10 10  

*Beväringar, civiltjänstgörare och arbetslösa går för studerandepris.

platskarta


Föreställningslängd: ca 2 h 30 min, inklusive paus
Föreställningen textas till finska 

Till Dig som använder textnings-appen Thea under I det stora landskapet-föreställningen

Delar av föreställningen är improviserad. Därför motsvarar textningen i appen inte alltid exakt det som sägs på scenen. Sångerna textas på scenen.
Vi önskar Dig en fin teaterupplevelse!

Tecken - och syntolkningOnsdag 4.12 kl. 18 – Teckentolkning till finskt teckenspråk samt syntolkning på svenska.Fredag 10.1 kl. 18 – Teckentolkning till finlandssvenskt teckenspråk.

Vi har reserverat specifika platser för tolkningarna, boka biljetter genom att e-posta biljetter@svenskateatern.fi. Nämn i samband med bokningen att du behöver tolkning.Lördag 11.1 kl. 18 – Syntolkning på svenska

Vill du ha mer än teaterupplevelsen?
- Ta del av våra pjäsintroduktioner och samtal
 

Pjäsintroduktioner

Fredag 8.11  kl 17.20 på NICKEN-scenen
(obs! fel klockslag i höstens repertoartidning, starttid är kl. 17.20)
Lördag 9.11 kl 14.20 på NICKEN-scenen
Tisdag 3.12 kl 11.20 i AMOS foajé

Under introduktionen får du bekanta dig med pjäsen i förväg. Du får lära känna pjäsens värld och personer. Introduktionen hålls på lätt svenska.

Pjässamtal lördag 25.1 kl. 15.00

Ett föreställningssamtal i salongen direkt efter föreställningen tillsammans med ensemblen.  De som stått på scenen berättar om föreställningen och publiken får ställa frågor om de vill.

vi samarbetar med

DuvTeatern

DuvTeatern har varit verksam i Helsingfors sedan 1999 och firar sitt 20-årsjubileum 2019. Teaterns konstnärliga produktioner bygger på arbetsgruppens egna erfarenheter och intressen och skapas i samarbete med andra teatrar och gästande konstnärer.

I DuvTeatern möts scenkonstnärer med olika funktionsvariationer. DuvTeatern ordnar också dramaklubbar för teaterintresserade unga och vuxna.

www.duvteatern.fi

Resonaarigroup

Resonaarigroup är en pop- och rockgrupp från Helsingfors som består av yrkesmusiker med funktionsvariation. Musikgruppen firar 10-årsjubileum 2019.

Resonaarigroup ingår i Resonaari musikcenter. Resonaari grundades 1995 och omfattar en musikskola med ca 300 elever, ett internationellt erkänt kunskapscenter och musikgruppen Resonaarigroup. Resonaari leds av Markku Kaikkonen och Kaarlo Uusitalo.

www.helsinkimissio.fi/resonaari

Wegelius Kammarstråkar

Wegelius Kammarstråkar (WKS) är en kreativ och energisk orkester som i första hand framför finländsk och övrig nordisk kammarorkestermusik på hög nivå. Orkestern grundades år 2003 och består idag av professionella musiker och musikstuderande.

WKS fungerar under Stiftelsen för Martin Wegelius Institutet. Sedan år 2013 är orkesterns konstnärliga ledare violinisten Annemarie Åström.

www.mwi.fi/wks

På scenen

DuvTeaterns ensemble
Ragnar Bengtström, Krister Ekebom, Roy Eriksson, Marina Haglund, Yvonne Heins, Karolina Karanen, Carl Knif, Ida-Lotta Knuuttila, Helena Laxén, Irina von Martens, Tanya Palmgren, Pia Renes, Martina Roos, Sara Sandén, Elias Simons, Christoffer Strandberg

Svenska Teaterns skådespelare
Mikael Andersson, Sophia Heikkilä, Niklas Åkerfelt

Emma Raunio, kapellmästare

Resonaarigroups musiker
Tomi Lehtimaa, Jaakko Lahtinen, Juho Lähteenmäki, Marlo Paumo

En kvartett ur Wegelius Kammarstråkar
Violin 
Annemarie Åström, Kirsi Ruotsala, Pia Sundroos
Altviolin
Kristina Grönqvist, Mauri Kuokkanen
Cello
Annika Furstenborg, Csilla Tuhkanen

Produktion

Text: DuvTeaterns ensemble
Regissör: Mikaela Hasán
Regiassistent: Sanna Huldén
Kompositör: Markus Fagerudd
Kapellmästare: Emma Raunio
Koreograf, danscoach: Carl Knif
Scenograf: Erik Salvesen
Kostymdesigner: Anna Sinkkonen
Maskplanering: Leila Mäkynen
Ljuddesigner: Andreas “Stanley” Lönnquist
Ljusdesigner: Tom Kumlin
Videodesigner: Paula Lehtonen
Sångcoach: Martina Roos
Skådespelarcoach: Christoffer Strandberg
Dramaturgiskt stöd: Christoffer Mellgren

Produktion: Annina Blom, Elin Westerlund/DuvTeatern, Svenska Teatern, Markku Kaikkonen/Resonaarigroup, Kristina Grönqvist/Wegelius Kammarstråkar

Publikarbete: Sanna Huldén, Noona Leppinen

Scen- och produktionsassistenter: Sara Sandén, Helena Laxén, Kristin Helgaker, Kaarlo Uusitalo, Joonas Palkeinen

Rådgivande forskare: Niklas Altermark (Lunds universitet), Jenni Kuuliala (Tammerfors universitet), Antti Teittinen (Kehitysvammaliitto)

Projektet förverkligas med stöd av

Svenska Kulturfonden, Föreningen Konstsamfundet, Stiftelsen Tre Smeder, Elfvings stiftelse, Stiftelsen Leo, Mary och Mary-Ann Hackman, Niilo Helanders stiftelse, Helsingfors stad, Centret för konstfrämjande m.fl.

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close