Tervetuloa Svenska Teaterniin!

Svenska Teaternin maailmaan voi sukeltaa myös suomeksi tai useammalla kielellä. Järjestämme mm. teosesittelyitä, esityskeskusteluita, työpajoja ja kulissikierroksia suomeksi. Tai ehkä haluat harjoitella ruostinkielen taitoasi rennosti teatterin äärellä? Det passar bra, hos oss är alla välkomna. Tervetuloa kielikylpyyn!

Syyskuu

Pe 10.9. klo 18.20 - Ett drömspel: Teosesittely suomeksi ja taiteilijatapaaminen esityksen jälkeen

Lokakuu

La 23.10 klo 15.20 - Några av oss: Teosesittely suomeksi

Marraskuu

To 4.11. klo 18.20 - Några av oss: Teosesittely suomeksi
Ti 9.11. klo 18.20 - Next to Normal: Teosesittely suomeksi
La 13.11. Perheiden lauantai ja avoimet ovet. Vapaa pääsy! 
Pe 19.11. klo 18.20 - Next to Normal: Teosesittely suomeksi

Joulukuu

Ke 1.12. klo 18.20 - Ett drömspel: Teosesittely suomeksi
La 11.12. klo 12.20 - Mary Poppins: Teosesittely suomeksi
To 16.12 klo 17.50 - Mary Poppins: Teosesittely suomeksi 

Teosesittelyt ja keskustelut ovat maksuttomia eikä niihin tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Mokaaminen ruotsiksi voi olla hauskaa -koominen teatterityöpaja kahdella kielellä 

Mitkä ovat komiikan perusainekset? Voiko ruotsia puhua, vaikka sitä ei osaisi täydellisesti? Saisiko kielimokani meidät kaikki nauramaan? Tutustumme farssiin tyylilajina ja tutkimme koomisia tilanteita suomeksi ja ruotsiksi. Kannustamme toisiamme mokaamaan (myös på svenska).

The Play That Goes Wrong on aikamme menestyneimpiä farsseja, näytelmä, jossa harrastajateatteriryhmän esitys menee totaalisesti pieleen. Alkuasetelma on klassinen
murhamysteeri englantilaisessa kartanossa, mutta onnistuuko etsivä ratkaisemaan murhan ajoissa? Näytelmän tilannekomiikan kautta kohtaamme omat pelkomme virheen ja mokan edessä.

"Nykyään nauretaan liian vähän. Iloiset ihmiset eivät vihaa!"
sanoo ohjaaja Adde Malmberg.

Työpaja toimii ennakko- tai jatkotyöskentelynä The Play That Goes Wrong -esitykselle ja toteutetaan tilaajan omissa tiloissa.

Kohderyhmä: Yläaste ja lukio 
Kesto: 90 min.
Työpajan vetää teatterin yleisötyöntekijä Juulia Salonen. Työpajoja koko näytäntökauden ajan. Maksuton ryhmille, jotka ovat varanneet liput esitykseen.

alt=""


Juulia Salonen ja Noona Leppinen

Teatterilla on kaksi yleisötyöntekijää, Juulia Salonen, joka vastaa teatterin suomenkielisestä yleisötyöstä sekä vastaava yleisötyöntekijä Noona Leppinen.

Ota rohkeasti yhteyttä sähköpostitse etunimi.sukunimi(a)svenskateatern.fi
Juulian tavoitat myös puhelimitse numerosta 050-475 9025 tai teatterin vaihteen kautta 09-616 211.

YLEISÖTYÖ?

Yleisötyön tapahtumien kautta voit syventää teatterikokemustasi ja kuulla lisää näyttämötaiteesta tai siitä, mitä talon sisällä tapahtuu. Yleisötyön lähtökohtana voi myös olla yleisö aktiivisena toimijana: Haluamme antaa katsojallekin tilaisuuden itse ryhtyä taiteilijaksi. Yleisötyön tapahtumat ovat tarkoitettu ihan kaikille, niin ensikertalaisille kuin teatterikonkareille, yksin tai yhdessä.

Teosesittely on lyhyt (n. 20 min) johdanto illan esitykseen ja se järjestetään 40 minuuttia ennen näytöksen alkamista. Kerromme lisää ajankohtaisen teoksen teemoista, sen muodosta ja annamme katsojalle työkaluja teatterielämyksen syventämiseen. Esittelyt ovat aina maksuttomia eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen.

 

Esityskeskusteluissa yleisö pääsee osallistumaan keskusteluun heti esityksen jälkeen. Keskustelemme esityksestä ja sen herättämistä kysymyksistä juontajan johdolla. Keskustelutilaisuudet ovat aina maksuttomia eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Työpajassa työskentelemme esitykseen liittyvän teeman parissa. Näytelmän aiheita käsitellään konkreettisesti ja luovasti pedagogisten harjoitusten avulla. Työpajoja voidaan järjestää sekä esityksen etukäteis- että jälkityöskentelynä ja ne liittyvät ohjelmistossa olevaan teokseen. Työpajat varataan aina etukäteen.

 

Joihinkin teoksiin tarjoamme myös ryhmien käyttöön tarkoitetun ruotsinkielisen opintomateriaalin. Materiaaliin kuuluu harjoituksia ja keskustelukysymyksiä, joiden avulla voi valmistautua teatterivierailuun sekä jälkityöskentelyyn. Opintomateriaalin voi tilata yleisötyöntekijältä.


 

Jotta voisimme ymmärtää kävijämme paremmin, me ja meidän yhteistyökumppanimme keräämme tietoja vierailustasi evästeiden avulla. Lue lisää.

close