Tervetuloa Svenska Teaterniin!

Svenska Teaternin maailmaan voi sukeltaa myös suomeksi tai useammalla kielellä. Järjestämme mm. teosesittelyitä, esityskeskusteluita, työpajoja ja kulissikierroksia suomeksi. Tai ehkä haluat harjoitella ruostinkielen taitoasi rennosti teatterin äärellä? Det passar bra, hos oss är alla välkomna. Tervetuloa kielikylpyyn!

Syksyn 2022 tapahtumat 

Själarnas ö

  • Må 12.9 Pjäsintro på lätt svenska ​kl. 17.20 i publikfoajén 
  • La 8.10. Teosesittely suomeksi​ klo 15.20 yleisölämpiössä​
  • Lö 15.10. Pjäsintro​ kl. 15.20 i publikfoajén samt pjässamtal efter föreställningen i salongen
  • Ke 9.11 Teosesittely suomeksi​ klo 18.20 yleisölämpiössä​
     

Syksyn ohjelma päivittyy sitä mukaan kun tapahtumat lyödään lukkoon.

Teosesittelyt ja keskustelut ovat maksuttomia, eikä niihin tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Våga moka
-hauska teatterityöpaja kahdella kielellä 

Voiko ruotsia puhua, vaikka sitä ei osaisi täydellisesti? Saisiko kielimokani meidät kaikki nauramaan? Mitkä ovat huumorin perusainekset? Tutustumme farssiin tyylilajina ja tutkimme koomisia tilanteita suomeksi ja ruotsiksi. Kannustamme toisiamme mokaamaan (myös på svenska).

Työpaja toteutetaan tilaajan omissa tiloissa.

Kohderyhmä: työporukat, sekä yläaste ja lukio
Kesto: 90 min.
Työpajan vetää teatterin yleisötyöntekijä Juulia Salonen. Työpajoja koko näytäntökauden ajan. Maksuton ryhmille, jotka ovat varanneet liput esitykseen.

alt=""

Juulia Björn (Salonen) ja Noona Leppinen

Teatterilla on kaksi yleisötyöntekijää, Juulia Björn (Salonen), joka vastaa teatterin suomenkielisestä yleisötyöstä sekä vastaava yleisötyöntekijä Noona Leppinen.

Ota rohkeasti yhteyttä sähköpostitse etunimi.sukunimi(a)svenskateatern.fi
Juulian tavoitat myös puhelimitse numerosta 050-475 9025 tai teatterin vaihteen kautta 09-616 211.

YLEISÖTYÖ?

Yleisötyön tapahtumien kautta voit syventää teatterikokemustasi ja kuulla lisää näyttämötaiteesta tai siitä, mitä talon sisällä tapahtuu. Yleisötyön lähtökohtana voi myös olla yleisö aktiivisena toimijana: Haluamme antaa katsojallekin tilaisuuden itse ryhtyä taiteilijaksi. Yleisötyön tapahtumat ovat tarkoitettu ihan kaikille, niin ensikertalaisille kuin teatterikonkareille, yksin tai yhdessä.

Teosesittely on lyhyt (n. 20 min) johdanto illan esitykseen ja se järjestetään 40 minuuttia ennen näytöksen alkamista. Kerromme lisää ajankohtaisen teoksen teemoista, sen muodosta ja annamme katsojalle työkaluja teatterielämyksen syventämiseen. Esittelyt ovat aina maksuttomia eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen.

 

Taiteilijatapaamisessa yleisö pääsee osallistumaan keskusteluun heti esityksen jälkeen. Keskustelemme esityksestä ja sen herättämistä kysymyksistä tai ajatuksista juontajan johdolla. Keskustelutilaisuudet ovat aina maksuttomia eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Työpajassa työskentelemme esitykseen liittyvän teeman parissa. Näytelmän aiheita käsitellään konkreettisesti ja luovasti pedagogisten harjoitusten avulla. Työpajoja voidaan järjestää sekä esityksen etukäteis- että jälkityöskentelynä ja ne liittyvät ohjelmistossa olevaan teokseen. Työpajat varataan aina etukäteen.

 

Joihinkin teoksiin tarjoamme myös ryhmien käyttöön tarkoitetun ruotsinkielisen opintomateriaalin. Materiaaliin kuuluu harjoituksia ja keskustelukysymyksiä, joiden avulla voi valmistautua teatterivierailuun sekä jälkityöskentelyyn. Opintomateriaalin voi tilata yleisötyöntekijältä.


 

Jotta voisimme ymmärtää kävijämme paremmin, me ja meidän yhteistyökumppanimme keräämme tietoja vierailustasi evästeiden avulla. Lue lisää.

close