Tillståndet sai alkunsa vuonna 2016, kun maahamme saapui lyhyessä ajassa ennätysmäärä turvapaikanhakijoita. Monet suomalaiset ilmoittautuivat vapaaehtoisiksi uusien tulokkaiden auttajiksi avaamalla ovensa tilapäisiksi kodeiksi turvapaikanhakijoille. Syksyllä 2016 Svenska Teatern aloitti yhteistyön integraation parissa työskentelevän Refuhome-järjestön kanssa, tavoitteena luoda esitys sekä oviansa avaavien että uusien asukkaiden elämien ja kokemuksien pohjalta. Hieman myöhemmin Nina-Maria Häggblom kiinnitettiin projektiin kirjoittamaan näytelmän käsikirjoitus.

Kevättalvella 2017 järjestettiin kaksi ohjaaja Ishmael Falken vetämää työpajaa, joissa vapaaehtoiset saivat kertoa omista kokemuksistaan suomalaisissa kodeissa asumisesta, tai turvapaikanhakijoiden majoittamisesta. Nämä kertomukset ja kokemukset ovat inspiroineet näytelmän tapahtumia. Materiaali ei ole suoraan dokumentaarista, ja joissakin tapauksissa tarinoissa toistuvia tapahtumia ja teemoja kuvataan päinvastaisella tavalla uuden näkökulman luomiseksi ehkä jo tuttuihin tilanteisiin.


Ota meihin yhteyttä varataksesi luennan

Ota meihin yhteyttä, jos haluat lisätietoja tai ilmoittaaksesi halustasi kutsua luenta kotiisi:
ann-louise.gauffin[at]svenskateatern.fi

Avaa kotisi näytelmäluennalle

Syyrialaiset Boodi Kabbani ja Hanan Sneih, venäläinen Alexander Foy ja suomalainen Cecilia Paul osallistuvat luentaan, jonka jälkeen Ann-Louise Gauffin johtaa keskustelua. Tilaisuus kestää noin 2 tuntia sisältäen esivalmistelut, luennan ja keskustelun.

Esityskieli on sekoitus ruotsia ja englantia, ja jälkikeskustelu käydään pääasiassa englannin kielellä.

Luennan järjestäminen omassa kodissa on ilmaista, ja pääsemme tulemaan koteihin Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla. Asunnossasi tulee olla tarpeeksi suuri huone viiden hengen tiimillemme sekä sinun päättämäsi kokoiselle yleisölle. Voit mielellään kutsua paikalle perhettä, ystäviä ja tuttuja kunnes paikat täyttyvät. Luennat järjestetään ilta-aikaan ja kellonajan päätämme yhdessä.

Luennat sopivat erinomaisesti myös koululuokille ja järjestöille!

 

Jotta voisimme ymmärtää kävijämme paremmin, me ja meidän yhteistyökumppanimme keräämme tietoja vierailustasi evästeiden avulla. Lue lisää.

close