I det stora landskapet

- Satumainen perhekronikka

 

”Olipa kerran maa, aivan tavallinen maa aivan tavallisessa sadussa, missä kaikki oli kuten tavallista, niin kuin aina oli ollut. Ja kuten kaikissa tavallisissa saduissa maassa oli linna, jossa asui kuningas ja kuningatar. Eräänä päivänä, kuningatar synnytti kaksosprinsessat, ja ilo hovissa oli suuri. Mutta sitten huomattiin, että toinen prinsessoista ei ollutkaan toisen kaltainen, että toinen prinsessoista ei ollut aivan tavallinen…”

- ote Pöllön kronikasta 


Lokakuun 26. päivänä 2019 suurhanke I det stora landskapet saa ensi-iltansa Svenska Teaternin Suurella näyttämöllä. Esitys on yhteistyö, jonka osapuolina ovat DuvTeatern, Svenska Teatern, Resonaarigroup ja Wegelius Kamarijouset. Esityksen myötä DuvTeatern viettää 20-vuotisjuhlavuottaan.

I det stora landskapet on säkenöivä musiikkiteatteriesitys ja runollinen perhetarina. Näyttämölle luodaan satua muistuttava maailma, jonka juuret ovat syvällä todellisuudessa. Kun valtakunnan kuningasperhe saa lapsen, joka ei ole kuin muut, paljastuu pelkoja, vääryyksiä ja valtasuhteita. Samaan aikaan tapahtuma on huiman seikkailun alku - kahden sisaren kamppailu vapauden ja muutoksen puolesta, sekä mahdollisuudesta saada olla yhdessä. I det stora landskapet on kuvaus menneestä ajasta, ajan kulusta ja uusista tulevista ajoista. Se on kronikka, jonka on merkinnyt muistiin Pöllö – hän, joka näkee kaiken sen, joka meiltä ihmisiltä jää huomaamatta.

I det stora landskapet antaa tilaa näyttämötaiteen moninaisuudelle: teatteria, tanssia, livemusiikkia ja laulua; mielikuvitusta ja todellisuutta; suuria eksistentiaalisia kysymyksiä ja arvaamatonta huumoria. Esityksessä DuvTeatern käsittelee myös ensimmäistä kertaa näyttämöllä kehitysvamman kanssa elämisen kokemusta. Elämäntarinoita peilataan toisiinsa ja jaetaan yleisön kanssa.

Esityksen käsikirjoituksen ja laulujen sanoitukset ovat luoneet DuvTeaternin ensemble. Näyttämöllä heidät nähdään yhdessä Svenska Teaternin näyttelijäkollegoidensa kanssa. Markus Fagerudd on säveltänyt musiikin erityisesti esityksen liveorkesteria varten. Resonaarigroupin ja Wegelius Kamarijousten muusikoita yhdistävä orkesteri tuo yhteen eri musiikkiperinteiden taustoista tulevia muusikoita. Koreografian luo Carl Knif tiiviissä yhteistyössä näyttelijöiden kanssa. Esityksen ohjaa Mikaela Hasán.

Lokakuun 26. päivänä 2019 suurhanke I det stora landskapet saa ensi-iltansa Svenska Teaternin Suurella näyttämöllä. Esitys on yhteistyö, jonka osapuolina ovat DuvTeatern, Svenska Teatern, Resonaarigroup ja Wegelius Kamarijouset.

Esityksen myötä DuvTeatern viettää 20-vuotisjuhlavuottaan.

Kantaesitys 26 lokakuuta Suurella näyttämöllä

Esitys tekstitetään suomeksi mobiilisovelluksella.

Kesto: noin 2 t 30 min, sis. väliaijan

Liput

A B C
Aikuinen 40 35 30
Eläkeläinen 25 20 15
Opiskelija* 25 20 15
Lapsi / Koululaiset 20 15 10
Ryhmä (väh 20 hlöä) 25 20 15

*Varusmiehet, siviilipalvelusmiehet ja työttömät maksavat opiskelijahinnan.

I DET STORA LANDSKAPETMån28.10.201918:00Köp Platser finns
I DET STORA LANDSKAPETTis29.10.201918:00Köp Platser finns
I DET STORA LANDSKAPETFre08.11.201918:00Köp Platser finns
I DET STORA LANDSKAPETLör09.11.201915:00Köp Platser finns
I DET STORA LANDSKAPETTis03.12.201912:00Köp Platser finns
I DET STORA LANDSKAPETOns04.12.201918:00Köp Platser finns
I DET STORA LANDSKAPETTor05.12.201918:00Köp Platser finns
I DET STORA LANDSKAPETTor09.01.202018:00Köp Platser finns
I DET STORA LANDSKAPETFre10.01.202018:00Köp Platser finns
I DET STORA LANDSKAPETLör11.01.202018:00Köp Platser finns
I DET STORA LANDSKAPETTor23.01.202012:00Köp Platser finns
I DET STORA LANDSKAPETFre24.01.202018:00Köp Platser finns
I DET STORA LANDSKAPETLör25.01.202015:00Köp Platser finns

Ensemble

Mikael
Krister
Marina
Sophia
Yvonne
Karolina
Carl
Ida-Lotta
Helena
Martina
Elias
Christoffer
Niklas

Viittomakielen tulkkaus ja kuvailutulkkausKeskiviikko 4.12. klo 18 – suomenkielinen viittomakielen tulkkaus ja ruotsinkielinen kuvailutulkkaus

Perjantai 10.1. klo 18 – suomenruotsalainen viittomakielen tulkkausLauantai 11.1. klo 18 – ruotsinkielinen kuvailutulkkaus

Teosesittely

Tiistai 29.10. klo 17.20 NICKEN -näyttämöllä
Torstai 5.12. klo 17.20 AMOS -näyttämön lämpiössä

Teosesittelyssä kerrotaan näytelmästä etukäteen. Tutustut näytelmän henkilöihin ja maailmaan. Esittely pidetään selkosuomeksi.

Esityksen yhteistyökumppanit

DuvTeatern

DuvTeatern on toiminut Helsingissä vuodesta 1999 ja viettää vuonna 2019 20-vuotisjuhlaansa. Teatterin taiteelliset tuotannot rakentuvat työryhmän omien kokemusten ja kiinnostuksen kohteiden kautta ja ne luodaan yhteistyössä muiden teattereiden ja vierailevien taiteilijoiden kanssa.

DuvTeaternissa kohtaavat kehitysvammaiset ja ei-kehitysvammaiset taiteilijat. DuvTeatern järjestää myös draamakerhoja teatterista kiinnostuneille nuorille ja aikuisille.

www.duvteatern.fi

Resonaarigroup

Resonaarigroup on helsinkiläinen pop- ja rockyhtye, joka koostuu kehitysvammaisista ammattimuusikoista. Vuonna 2019 yhtye viettää 10-vuotisjuhlaansa. Resonaarigroup kuuluu Musiikkikeskus Resonaariin.

Resonaari perustettiin vuonna 1995 ja siihen kuuluu noin 300 oppilaan musiikkikoulu, kansainvälisesti tunnettu asiantuntijapalvelukeskus ja Resonaarigroup-yhtye. Resonaaria johtaa Markku Kaikkonen ja Kaarlo Uusitalo.

www.helsinkimissio.fi/resonaari

Wegelius Kammarstråkar

Wegelius Kamarijouset on luova ja nuorekas orkesteri, joka esittelee suomenruotsalaisen, suomalaisen ja pohjoismaisen kamariorkesteri-musiikin korkeaa tasoa. Orkesteri perustettiin vuonna 2003 ja koostuu tällä hetkellä ammattimuusikoista ja muusikinopiskelijoista. WKS toimii Martin Wegelius -säätiön alla.

Orkesterin konsertti- ja taiteellisena johtajana on toiminut jo vuodesta 2013 lähtien viulisti ja MuT Annemarie Åström.

www.mwi.fi/wks

Näyttämöllä

DuvTeaternin ensemble
Ragnar Bengtström, Krister Ekebom, Roy Eriksson, Marina Haglund, Yvonne Heins, Natalia Kanervo, Karolina Karanen, Carl Knif, Ida-Lotta Knuuttila, Helena Laxén, Irina von Martens, Tanya Palmgren, Pia Renes, Martina Roos, Sara Sandén, Elias Simons, Christoffer Strandberg

Svenska Teaternin näyttelijät
Mikael Andersson, Sophia Heikkilä, Niklas Åkerfelt

Emma Raunio, kapellimestari

Resonaarigroupin muusikot
Tomi Lehtimaa, Jaakko Lahtinen, Juho Lähteenmäki, Marlo Paumo

Wegelius Kamarijousien kvartetti
Viulu 
Annemarie Åström, Kirsi Ruotsala, Pia Sundroos
Alttoviulu
Kristina Grönqvist, Mauri Kuokkanen
Sello
Annika Furstenborg, Csilla Tuhkanen

Tuotanto

Teksti: DuvTeaternin ensemble
Ohjaaja: Mikaela Hasán
Ohjaajan assistentti: Sanna Huldén
Säveltäjä: Markus Fagerudd
Kapellimestari: Emma Raunio
Koreografi, tanssivalmennus: Carl Knif
Lavastaja: Erik Salvesen
Pukusuunnittelija: Anna Sinkkonen
Maskisuunnittelija: Leila Mäkynen
Äänisuunnittelija: Andreas “Stanley” Lönnquist
Valosuunnittelija: Tom Kumlin
Videosuunnittelija: Paula Lehtonen
Lauluvalmennus: Martina Roos
Näyttelijäntyön valmennus: Christoffer Strandberg
Dramaturginen apu: Christoffer Mellgren

Tuotanto: Annina Blom/DuvTeatern, Svenska Teatern, Markku Kaikkonen/Resonaarigroup, Kristina Grönqvist/Wegelius Kammarstråkar

Yleisötyö: Sanna Huldén, Noona Leppinen

Näyttämö- ja tuotantoassistentit: Sara Sandén, Helena Laxén, Kristin Helgaker, Kaarlo Uusitalo, Joonas Palkeinen

Neuvoa-antavat tutkijat: Niklas Altermark (Lunds universitet), Jenni Kuuliala (Tampereen yliopisto), Antti Teittinen (Kehitysvammaliitto)

Projektia tukee:

Svenska kulturfonden, Föreningen Konstsamfundet, Stiftelsen Tre Smeder, Elfvings stiftelse, Stiftelsen Leo, Mary och Mary-Ann Hackman, Niilo Helanderin säätiö, Helsingin kaupunki, Taiteen edistämiskeskus ym.

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close