”Minuun musikaali upposi erittäin hyvin. Näkisin sen mielelläni toistamiseenkin ja suosittelen”

14.12.2021 klo 12:56
INGRESS”L
uontevan yksityiskohtaisen ja aidolta tuntuvan, ihmisen kokoisen musikaalin

”Next to Normal on hyvä musikaali sellaisillekin katsojille, jotka inhoavat musikaalien oletettua ylipirteyttä ja epärealistisuutta, loputtomia modulaatioita ja muita kliseitä. Se kertoo tavallisesta ylemmän keskiluokan perheestä… Svenska teaternin uusi tuotanto yllätti todella positiivisesti. Ensinnäkin esitys kuulostaa likimain täydelliseltä. Näyttelijöiden laulutaito on poikkeuksetta huippuluokkaa ja kapellimestari Kristian Nyman saa heistä irti hienoja sooloja, duettoja ja tarkasti harkittuja ryhmälaulukohtauksia, joissa jokainen osanen on kohdallaan ja harmoniassa… Laulamisen lisäksi Maria YlipääAlexander Lycke ja kumppanit osaavat toki myös näytellä. Henkilöhahmoissa on nyansseja ja kehitystä (tässäkin olen erittäin paljon eri mieltä Hesarin kriitikon kanssa!). Markus Virta on ohjannut luontevan yksityiskohtaisen ja aidolta tuntuvan, ihmisen kokoisen musikaalin, joka kuitenkin toimii yllättävän hyvin Svenskanin suurellakin näyttämöllä… Myös Teemu Muurimäen puvustus tavoittaa lifestyleblogin tyylin täydellisesti.”

One Night In the Theatre / Laura

 

Minuun musikaali upposi erittäin hyvin. Näkisin sen mielelläni toistamiseenkin ja suosittelen


”Näyttelijät tekevät hienoa työtä laulujen kanssa, niin yksin kuin yhdessä, ja varsinkin Maria Ylipään ääni on niin upeaa kuultavaa, että esitys kannattaa nähdä ja kuulla jo hänen vuokseen. Niin vaivatonta ja puhdasta laulua soisin kuulevani useamminkin… On myös taas mainittava esityksen ruotsinkielisyydestä: sitä ei tarvitse kavahtaa, vaikka omassa ruotsin kielitaidossa olisi puutteita. Svenskanissa on nykyisin paitsi mobiililaitteilla toimiva tekstitys, myös lavan yläpuolella sijaitseva tekstityslaite, josta voi luntata, kun sanavarasto loppuu kesken.”

Isyyspakkaus.com / Tommi Koivisto

Emotionaalisesti koukuttava, vauhdikas, musiikillisesti voimakas ja niin upeasti esitetty musikaali”

Next to Normal Svenska Teaternin lavalla on juuri sellainen musikaali mikä tunkeutuu katsojan ihon alle. Ei salakavalasti, vaan törkeästi manipuloimalla tunteita, jotka vain herätetään sisimmistä, halusi sitä tai ei. Upeaa. 

Svenska Teatern on talo, joko sisältää hämmästyttävän määrän taitoa ja lahjakkuutta. Olen aiemmin kirjoittanut muun muassa musikaaleista Chess ja Mary Poppins, joista jälkimmäinen jatkuukin taas Svenskanin lavalla. Ensin mainitussa taas olivat pääosissa Maria Ylipää ja Alexander Lycke, jotka nyt tekevät paluun yhdessä Svenskanin lavalle. Vaikka jokainen näyttelijä teki suuren vaikutuksen, niin Maria Ylipään raaka karisma toi taas kylmät väreet. Ylipää on virallisesti ihan lemppari musikaalistarani. Jos kaipaa sellaista aidosti pysäyttävää ja yksinkertaisesti hyvää esitystä, niin tämä on se. Tarjolla on emotionaalisesti koukuttava, vauhdikas, musiikillisesti voimakas ja niin upeasti esitetty musikaali, että tämä on niitä painavimpia suosituksiani kokea juuri nyt kulttuurin kentällä.”

Lukupino.com / Simo Sahlman


”Esitys lämmitti mieltä ja sielua, joten todellakin kannatti tulla

”Maria Ylipää on kyllä Suomen valovoimaisimpia musikaaliesiintyjiä ja kieltämättä Dianan rooli on kuin hänelle tehty.
 

”Next to Normalin musiikki on monimuotoista, paljon muutakin kuin rokkia. Kristian Nymanin johtama orkesteri svengaa ja jokainen esiintyjä laulaa upeasti. Jo heti alussa En vanlig dag biisi esittelee perheenjäsenet ja heidän keskinäiset suhteensa hienosti. Mukana on ehkä mahtiballadeiksi luokiteltavia biisejä, mutta myös paljon pienimuotoisempaa pianopohjaista herkempää tulkintaa. Kaikkien äänet soivat hienosti yhteen ja mukana onkin paljon duettoja ja ryhmälauluja tätä korostamaan…  Ja vaikka aiheet ovat vakavia, surullisia, liikuttavia ja sydäntä puristavia, on mukana paljon lämpöä ja huumoriakin…
Next to Normal on kaunista katsottavaa, mutta ennenkaikkea kuunneltavaa. Vaikkei aihe olekaan helppo, niin Virta työryhmineen on saanut siitä todella tasapainoisen kokonaisuuden… Tätä ei kannata jättää väliin!”

Paljon melua teatterista / Katri⭐️⭐️⭐️⭐️

”+ Koskettava sekä aiheeltaan aina yhtä tärkeä ja ajankohtainen musikaali, joka ei ahdista vakavasta aiheestaan huolimatta.

+ Huikea orkesteri kapellimestarinaan Kristian Nyman ja hyvät näyttelijät (erityisesti Maria Ylipää, Alexander Lycke ja Denny Lekström vakuuttavat niin näyttelijäsuorituksillaan kuin laulutaidoillaankin).

+ Tyylikäs lavastus ja valosuunnittelu, laadukas käsiohjelma ja moitteettomasti toimiva tekstitys teatterin omalla tekstityslaitteella.”

kulttuuritähdet.com / Marko Kilpilampi


LUE LISÄÄ - OSTA LIPPU

Jotta voisimme ymmärtää kävijämme paremmin, me ja meidän yhteistyökumppanimme keräämme tietoja vierailustasi evästeiden avulla. Lue lisää.

close