Kahvittelua ja teatteria yhden klikkauksen takana. Kolme teatteria avaa esteettömän teatterikahvilan

24.09.2021 klo 08:00
Tänään 24.9. Svenska Teatern Helsingissä,  Wasa Teater sekä Åbo Svenska Teater avaavat yhteisen Teatercafé-nimisen teatterikahvilan netissä. Kahvila tarjoilee viihdettä, suoria verkkolähetyksiä, haastatteluja vieraiden kanssa, musiikkia ja teatteria sekä leikkisää vuorovaikutusta.

Från och med idag, fredag 24.9 kan man gå på teatercafé genom att bänka sig framför en skärm, koka sig en kopp kaffe och duka fram sitt smarrigaste kaffebröd.   

24.9 alkaen teatterikahvilaan pääsee keittämällä kupillisen kahvia ja tarjoamalla itselleen herkullisimman kahvileivän istahtamalla sitten tietokoneen ääreen.   

Teatercafé toivottaa tervetulleiksi erityisesti ikäihmiset ja muut, joiden on hankala tulla tai jotka eivät lainkaan pääse teatteriin. Myös omaiset, jotka voivat opastaa ikäihmisiä älylaitteiden käytössä ovat tervetulleita.  
 
Tavoitteena on laajentaa esteettömyyttä ja mahdollistaa yhä useammalle teatterista nauttimisen  ja yhdessä kokemisen. 

Teatercafé on auki ympäri vuorokauden osoitteessa teatercafé.fi Sieltä löytyy tallenteita ja aina saatavilla olevaa teatterisisältöä. Nettisivu julkaistaan 24.9. ja siitä lähtien kahvilayleisö voi käydä tutustumassa kolmeen suomenruotsalaiseen teatteriin aivan uudella tavalla, täysin ilmaiseksi riippumatta siitä missäpäin maailmaa kukin kulloinkin on.

Tämän lisäksi kolme suurinta suomenruotsalaista teatteria emännöiväti loka-marraskuussa vuorotellen teatterikahvilan kuutta suoraa  viihteellistä verkkolähetystä. Tarjolla on  kertomuksia, improvisaatiota, yhteislaulua, runonlausuntaa sekä elävää musiikkia.  

Teatterit tarjoavat myös laajan yleisötyöpaketin sekä teknistä apua netin kautta niille, jotka sitä tarvitsevat. 

Kaikki verkkolähetykset ja muu kulttuurisisältö tallentuu teatercafé-sivulle ja löytyy sieltä tammikuun 2022 loppuun asti.      

Monitahoinen yhteistyö 

Teatercafé on digitaalinen yhteistyöprojekti Svenska Teaternin, Åbo Svenska Teaterin ja  Wasa Teaterin välillä ja sen rahoittaa Svenska Kulturfonden. Tavoitteena on kytkeä itsenäisiä kulttuurityöntekijöitä sekä taiteilijoita projektiin ja suunnata ohjelma erityisesti ikäihmisille ja henkilöille, joilla ei ole mahdollisuutta tulla teatteriin.  Projektiin saadaan asiantuntevaa tukea Svenska Pensionärsförbundet-eläkeläisten liitolta. Liitto tarjoaa teknistä apua kaikille teatercafe.fi-sivuille hakeutuville tuntia ennen kutakin suoraa verkkolähetystä. Silloin voi soittaa seuraaviin puhelinnumeroihin: 040 5780248 (toiminnanjohtaja Berit Dahlin) ja 040 5921390 (IT-tukihenkilö Andreas Höglund). Teatterit ovat myös kytkeneet suomenruotsalaiset mediatalot HSS Media Ab, KSF Media Ab ja ÅU Media Abprojektiin sen näkyvyyden ja esteettömän teatterin tärkeyden nostamiseksi julkiseen keskusteluun.  

TERVETULOA TEATERCAFE-KAHVILAAN -KLIKKAA TÄLLÄ

 

Jotta voisimme ymmärtää kävijämme paremmin, me ja meidän yhteistyökumppanimme keräämme tietoja vierailustasi evästeiden avulla. Lue lisää.

close