Tove-festivaali – tänä syksynä vihdoin myös Suomessa!

02.06.2021 klo 11:18
Syyskuun 18. päivänä Suomessa järjestetään ensimmäinen Tove-festivaali eli kokonainen päivä Tove Janssonin seurassa. Tukholmassa viime vuonna pidetty Tove-festivaali oli loppuunmyyty menestys, joka herätti paljon huomiota. Nyt Tove-festivaali tulee Svenska Teaterniin, suomalaisena versiona.Tove Jansson
 oli kuvataiteilija, kirjailija, lauluntekijä, näytelmäkirjailija ja sarjakuvantekijä. Hänelle luonteenomainen rohkeus heijastui koko hänen tuotantoonsa ja yksityiselämäänsä. Hän loi taidetta, joka inspiroi taiteilijoita ja kirjailijoita edelleen tänäkin päivänä. On selvää, että hän on ansainnut oman festivaalinsa kotikaupungissaan.

Päivän juontava Christoffer Strandberg ja tapahtumaan kutsutut kirjailijat, muusikot ja asiantuntijat vievät yleisön kiehtovaalle audiovisuaaliselle matkalle, jota elävöittävät tunnelmalliset arkistomateriaalit Tove Janssonista sekä ihmisistä, jotka tunsivat hänet. Keskustelemme muun muassa queer-näkökulmista Janssonin taiteessa, hänen vaikutustaan suomalaiseen nykykirjallisuuteen, hänen kulttuuriperintönsä inspiroimasta musiikista sekä hänestä tehdystä akateemista tutkimusta. Vieraina nähdään mm. Pirkko Saisio, Anni Sinnemäki, Alma Pöysti, Mark Levengood, Kaj Korkea-aho, Tuula Karjalainen, Sirke Happonen ja Kasimir Sandbacka. Tämän lisäksi on luvassa Lauri Porran (Stratovarius)  ja Emma Klingenbergin (Tove Jansson -visdiktaren) esittämää musiikkia. 

Tove-festivaali järjestetään lauantaina 18. syyskuuta klo 11–19 Svenska Teaternissa.

Lipunmyynti alkaa 3.6. klo 12.00
Lippuja on saatavana rajallisesti, ja niitä voi ostaa Svenska Teaternin lipunmyynnistä. Tukholmassa Tove-festivaalin liput myytiin loppuun hetkessä, joten varaa lippusi jo nyt yhteen syksyn odotetuimpiin kulttuuritapahtumiin.

Tove-festivaalin järjestävät yhteistyössä Moomin Characters ja Svenska Teatern. Koko ohjelmaan voi tutustua osoitteessa moom.in/tovefestivaali

Näyttämöllä nähtävä ohjelma esitetään suomeksi ja ruotsiksi. Liput maksavat 60 euroa. Lippuja on saatavana rajallisesti, ja niitä voi ostaa Svenska Teaternin lipunmyynnistä.

Tove-festivaalin järjestävät yhteistyössä Moomin Characters ja Svenska Teatern.


Tove Jansson kirjoitti rakkauslauluja, mutta ei halunnut koskaan julkaista niitä – nyt ne kuullaan Emma Klingenbergin ansiosta

Tove Jansson - visdiktaren on värikäs ja rutkasti huumoria sisältävä konserttiesitys. Tule kuuntelemaan kun Emma Klingenberg ja kolme muusikkoa etsivät vastauksia yllä esitettyihin kysymyksiin.Tove Janssonin lyriikoita esitetään täysin uusin sävellyksin ja sovituksin. Esityksen aikana saamme myös kuulla Tove Janssonin tuttuja lauluaarteita.

Kaksi esityksiä ke 15.9. klo 19 ja to 16.9. klo 19

LUE LISÄÄ - OSTA LIPPU

Jotta voisimme ymmärtää kävijämme paremmin, me ja meidän yhteistyökumppanimme keräämme tietoja vierailustasi evästeiden avulla. Lue lisää.

close