Carl Knif ohjaa Strindbergin rakastetun klassikon Ett drömspel syksyllä

17.03.2021 klo 16:22
August Strindbergin maailman tunnetuimpiin klassikoihin lukeutuva Ett drömspel (Uninäytelmä) saa ensi-iltansa syksyllä AMOS-näyttämöllä. Produktio toteutetaan Svenska Teaternin, Carl Knif Companyn ja ruotsalaisen Riksteaternin yhteisproduktiona. Tuotanto avaa syksyn esityskauden ja lähtee myöhemmin kiertueelle ruotsiin.

Ett drömspel -näytelmää pidetään nykyteatterin edelläkävijänä. Kuten ylistetyssä tanssiteatteriesityksessään Förvandlingen, ohjaaja-koreografi Carl Knif yhdistää jälleen tanssin ja teatterin ilmaisukeinoja. Knifin mukaan esitys on tekstipainotteisempi kuin Förvandlingen. Häntä kiehtoo yhä teatterin suomat mahdollisuudet luoda kokonaisvaltaisia elämyksiä, joissa teksti, liike ja visuaalisuus yhdistyvät ja vahvistavat tarinan ydintä.

- Ihmisenä oleminen on vaikeaa, eikä se ole helpottunut niiden 120 vuoden aikana, jotka ovat kuluneet Strindbergin kirjoitettua näytelmänsä. Strindbergin hahmojen kohtaamat ristiriidat ja problematiikat ovat pääosin samoja kuin ne, joihin nykyihminenkin etsii vastauksia. Kuinka parhaiten ymmärtää elämää? Kuinka yhdistää parisuhde ja muut päämäärät? Miksi yhteiskunta on niin epätasa-arvoinen? sanoo Knif.

Ett drömspel on saanut huumorillaan, surumielisyydellään ja mielikuvituksellisuudellaan teatteriyleisöjä haltioitumaan ympäri maailman. Strindberg kutsui teosta rakkaimmaksi draamakseen ja suurimman tuskansa lapseksi. Carl Knifin esityksissä visuaalisuus on aina hyvin keskeistä. Tällä kertaa Knifin taiteellinen tiimi on seuraavanlainen:

Lavastus: Erik Salvesen
Pukusuunnittelu: Karoliina Koiso-Kanttila
Valosuunnittelu: Jukka Huitila
Äänisuunnittelu: Janne Hast
Naamioinnin- ja kampausten suunnittelu: Tiitta Stoor

Esiintyjät: Patrick Henriksen, Dennis Nylund, Oksana Lommi, Pekka Louhio, Per Burell och Mårten Andersson.

Tuotanto:
Svenska Teatern, Carl Knif Company och Riksteatern.

Ensi-ilta Amos-näyttämöllä syksyllä.  Li.

Vad handlar Ett drömspel om? LÄS MER OM PJÄSEN

Jotta voisimme ymmärtää kävijämme paremmin, me ja meidän yhteistyökumppanimme keräämme tietoja vierailustasi evästeiden avulla. Lue lisää.

close