Svenska Teatern julkistaa uuden ohjelmiston näytäntökaudelle 2020–2021

18.09.2020 klo 13:43
Koronapandemia ja sitä seuranneet kokoontumisrajoitukset ovat koetelleet teatterialaa ankarasti. Svenska Teatern joutuu tekemään lisää isoja muutoksia ohjelmistoonsa. Teatterin hallitus päätti torstaina ottaa käyttöön johdon huolella valmisteleman uuden suunnitelman. Alkavan näytäntökauden ohjelmisto ja ensi syksyn suunnitelmat on sopeutettu vallitsevaan tilanteeseen. Suurimmat muutokset koskevat Mary Poppins -musikaalia, jonka 94 keväälle suunniteltua näytöstä siirretään syyskaudelle 2021 ja keväälle 2022. Kaikki syksyn 2020 näytökset esitetään suunnitellusti.

Mary Poppins-musikaalin keväälle suunnitellut näytökset siirtyvät seuraavalle näytäntövuodelle – syksy 2020 esitetään suunnitellusti”
 

- Svenska Teaternin keskeisin tehtävä on tarjota mielenkiintoisia ja monipuolisia teatterielämyksiä. Näin teemme myös näiden muutosten jälkeen. Mutta meidän on ollut pakko arvioida tilanne uudelleen, jotta voimme turvata kestävän ja monipuolisen ohjelmiston vaarantamatta kuitenkaan teatterin taloutta liikaa. Käytännössä muutokset ovat tarpeen siksi, että Mary Poppins -musikaali on valtava tuotanto ja Teatterin talous ei yksinkertaisesti kestä sataa musikaalinäytöstä nykyisillä ja odotettavissa olevilla yleisörajoituksilla, sanoo teatterinjohtaja Joachim Thibblin.

Repertuaari, joka keväällä korvaa Mary Poppins esitykset on mielenkiintoinen ja monipuolinen.

- Tilanne on vakava meille ja koko alalle. Olen iloinen, että voimme olosuhteista huolimatta tarjota mielenkiintoisen repertuaarin näytäntövuodelle 2020-2021 kun nyt jälleen avaamme teatterin. Olemme kiinnittäneet erityistä huomiota turvallisuuteen, jotta sekä yleisö että henkilökunta voivat vierailla meillä luottavaisin mielin. Toivomme, että yleisöllä on ymmärrystä niille muutoksille joita nyt teemme, ja että he tulevat jatkossakin vieraiksemme, sanoo  Thibblin.Ohjelmistoon tehtävistä muutoksista seuraa, että…

•  Mary Poppins saa ensi-iltansa 3.10. ja esitetään syyskaudella vain 26 kertaa salissa, jonka paikkamäärä on rajoitettu. Musikaalin kaikki kevätkaudelle suunnitellut esitykset siirretään syyskaudelle 2021 ja keväälle 2022. Jo lipun ostaneille asiakkaille ilmoitetaan seuraavan kauden uudet esityspäivät.

• Emma Klingenbergin lauluilta Tove Jansson – visdiktaren siirtyy AMOS-näyttämöltä Suurelle näyttämölle ja esitetään syyskaudella kolmesti.

Pappan, jonka pääosassa nähdään Asko Sarkola, palaa teatteriin. Näytelmä on ollut hyvin suosittu, joten sekin siirtyy Suurelle näyttämölle. Uusintaensi-ilta on tammikuussa 2021. Pappan jatkaa ohjelmistossa 3.2.2021 asti. Liput tulevat myyntiin marraskuussa.

• Kevätkaudella näyttämölle palaa myös yleisön nauruhermoja kutkutteleva suosikkinäytelmä The Play That Goes Wrong. Uusintaensi-ilta on helmikuussa. Liput tulevat myyntiin marraskuussa.

Muu syksyn ohjelmisto esitetään ilman suuria muutoksia:

Några av oss nähdään AMOS-näyttämöllä, ensi-ilta 8.10.

• Joakim Grothin Vi är bara mänskor palaa Suurelle näyttämölle 28.10. Esityksiä on 14.

FORK jättää yleisölle jäähyväiset 11 kertaa esityksellä ”FORK, Chapter 1: The End”. Näytännöt 3.28.11. Suurella näyttämöllä.

• Konserttiesitys Georg Malmstén & HumppAvanti! Kaikki järjestyy, jossa esiintyvät mm. Arja Saijonmaa ja John Storgårds, nähdään 16. ja 17. lokakuuta.

• Lastennäytelmä Diktatorn saa ensi-iltansa 13.10. ja esitetään lokakuussa kaksi kertaa. Se palaa ohjelmistoon marraskuussa.

Lasten marraskuu järjestetään, samoin kaikki yleisötapaamiset ja Topelius-kierrokset.

Vart jag mig i världen vänder. Teksti: Kaisa LundánKantaesitys 17.2. NICKEN-näyttämöllä.

Tre Systrar och Bobben. Esitykset 16.3.-24.3. ja 4.-8.5.2021. Riksteaternin yhteystyö.

Teatterin johto pahoittelee muutosten vaikutuksia määräaikaiseen henkilökuntaan ja freelancereihin. Kaikkiaan on kyse yli 60 henkilöstä.

- Teemme kaikkemme, jotta voimme palkata freelancerit uudelleen, kun musikaali palaa ohjelmistoon syksyllä 2021, sanoo Thibblin.

Teatterin myyntipalvelu työskentelee parhaillaan jo tehtyjen varausten muutosten parissa. Työrauhan turvaamiseksi pyydämme lippuja varanneita odottamaan yhteydenottoa teatterista. Kaikkiin asiakkaisiin otetaan yhteyttä.

SVENSKA TEATERNIN TURVALLISUUSOHJEET

Jotta voisimme ymmärtää kävijämme paremmin, me ja meidän yhteistyökumppanimme keräämme tietoja vierailustasi evästeiden avulla. Lue lisää.

close