Josefin ja Denny ovat yhdessä lavalla jälleen kerran

25.08.2020 klo 15:41
Kaksi vuotta sitten Josefin Silén ja Denny Lekström esiintyivät
samalla näyttämöllä Ruotsissa. Silloin Josefin oli heistä pienemmässä roolissa. Tänä syksynä tilanne on kääntynyt päinvastaiseksi.

Tuntuu oikeastaan tähtiin kirjoitetulta, että Espoossa syntynyt Josefin Silén ja Norrköpingistä kotoisin oleva Denny Lekström loistavat nyt musikaaleissa. Molemmat löysivät tiensä näyttämölle jo lapsina, eikä kumpikaan ole sen jälkeen juurikaan poikennut valitsemaltaan polulta. Nyt he ovat Maija Poppanen -musikaalin kahdessa pääroolissa: Josefin nähdään kaikkien aikojen kuuluisimpana lastenhoitajana, ja Denny esittää nuohooja Perttua ja toimii esityksen eräänlaisena kertojana.

– Perttu on hahmona vähäeleisempi, Maija taas suoraviivaisempi, he sanovat.

Vaikka Josefinilla ja Dennylla on ikäeroa kymmenkunta vuotta, heidän tiensä suurten näyttämöiden parrasvaloihin on ollut osittain yhteinen. Kun Denny eteni urallaan Ruotsissa, Josefin kulki kohti yhä suurempia näyttämöjä Suomessa. Josefin alkoi laulaa jo ennen kuin oppi puhumaan ja esitti kaksitoistavuotiaana Finns sommarteaterissa Peppi Pitkätossun pääroolin. Seuraavaksi hän osallistui Melodi Grand Prix -laulukilpailuun ja alkoi opiskella Sandelsin musiikkikoulun Tadam-musiikkiteatterilinjalla. Lukion jälkeen Åbo Svenska Teater kiinnitti hänet Jesus Christ Superstar -musikaaliin, tuotannon nuorimpana jäsenenä.

– Kuljin läpi koko suomenruotsalaisen musiikkiteatterin koulutuspolun. Sen jälkeen hakeuduin Göteborgin balettiakatemiaan. Kaksi vuotta sitten esiinnyin Dennyn kanssa Smålands Musik och Teaterin musikaalissa On the Town, tosin pienemmässä sivuroolissa. 

Lyssna då Josefin Silén sjunger för första gången ur Mary Poppins (HBL:s film från presskonfensen)

Denny puolestaan on jo ansioitunut musikaalitaiteilija Ruotsissa. Hän on muun muassa toiminut Peter Jöbackin sijaisena Circus Stockholmin musikaalissa Häxorna i Eastwick. Svenska Teaternissa esiintymistä hän kutsuu fantastiseksi elämänvaiheeksi. 

– Täällä ihmisillä ei ole mitään ennakkokäsityksiä minusta, ja tuotanto toteutetaan todella ammattimaisesti. Ja minä rakastan Helsinkiä. 

Koronarajoitusten purkaminen on tarkoittanut näyttämöharjoitusten alkamista, ja se taas tietää tiivistä työtä, jotta kaikki olisi esitysten alkaessa kohdallaan.

Entä kuinka musikaalitähdet rentoutuvat?

– Olen niin tylsä tyyppi, etten tee juuri mitään muuta kuin yritän tulla työssäni paremmaksi. Se tarkoittaa paljon tanssi- ja laulutunteja. Nyt olen myös lukenut koko Maija Poppanen -kirjasarjan syventyäkseni rooliini. Mutta käyn kyllä joogassa. Senhän voisi kai laskea rentoutumiseksi, Josefin naurahtaa.

– Haha, minä pelaan Warzonea. Se on tosi hyvää vastapainoa työlle, kertoo Denny. 

Teksti: Jeanette Björkqvist • Kuva: Valtteri Kantanen

MARY POPPINS KOTISIVU / LIPUT

 

Jotta voisimme ymmärtää kävijämme paremmin, me ja meidän yhteistyökumppanimme keräämme tietoja vierailustasi evästeiden avulla. Lue lisää.

close