- En ole koskaan ollut ihan kuin muut, sanoo Christoffer Strandberg

10.10.2019 klo 17:55

KOLUMNIToki kukaan muukaan ei ole ”ihan kuin muut”, mutta jotkut ovat muita parempia mukautumaan toisten odotuksiin. Jotkut yksinkertaisesti istuvat muita paremmin siihen, mitä on kulloinkin pidetty normaalina. 

”Ai sinä olet se Putouksen tyyppi!” Niin olen, muun muassa se. Olen valtavan ylpeä siitä, että olen saanut olla mukana Suomen suosituimpiin kuuluvassa tv-ohjelmassa. Olen myös todella ylpeä siitä, että pääsin opiskelemaan Teatterikorkeakoulun ruotsinkieliselle näyttelijäntyön linjalle. Putous kesti kahdeksan viikkoa, mutta koulutukseni viisi vuotta. Molemmat opettivat minulle todella paljon, mutta ennen kaikkea ne vahvistivat uskoani siihen, että minun on tärkeintä olla sekä näyttelijänä että ihmisenä oma itseni. Se että olen suomenruotsalainen näyttelijä ei sulje pois sitä, että voin myös viihdyttää ihmisiä suomenkielisessä televisiossa. Voin olla imitaattori ja koomikko ja silti myös vakavasti otettava näyttelijä.  Voin jakaa päivällä kauppakeskuksessa nimikirjoituksia Nöpö-Felixinä ja näytellä illalla Shakespearen draamassa.

Olen ollut mukana DuvTeaternissa vuodesta 2014. Se on ollut paras työyhteisöni. Siellä minut toivotettiin heti tervetulleeksi juuri sellaisena kuin olen. DuvTeaternissa voin olla samaan aikaan sekä Putous-tähti että vakavasti otettava teatteritaiteilija. Ennen kaikkea olen siellä ystävä, kollega ja Christoffer. I det stora landskapet -näytelmän yleisössä sinäkin saat kokea saman: olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet - jos vain uskallat.

Christoffer Strandberg

Käännös: Anneli Miljard

Jotta voisimme ymmärtää kävijämme paremmin, me ja meidän yhteistyökumppanimme keräämme tietoja vierailustasi evästeiden avulla. Lue lisää.

close