Svenska Teaternin uudesta suurmusikaalista tulee jotain aivan erityistä - Mary Poppins lentää Helsinkiin

03.01.2019 klo 16:38
Maija Poppanen saa ensi-iltansa Svenska Teaternissa syksyllä 2020. Panostamme suuresti tunnettuun, kokonaisen maailman hurmanneeseen perhemusikaaliin, jota ei kuitenkaan koskaan aikaisemmin ole esitetty ruotsiksi Suomessa. Svenska Teaternin yleinen lipunmyynti alkaa 20. marraskuuta, mutta jo kolme päivää ryhmävarauksen avautumisen jälkeen yli 6000 lippua on varattu.

Maailman ensimmäisestä ”supernannysta” kertova musikaali sai ensi-iltansa Lontoossa 2004, jonka jälkeen sitä esitettiin New Yorkin Broadwaylla. Mary Poppins on voittanut 44 suurta teatteripalkintoa ympäri maailmaa unohtumattomilla lauluillaan ja sokaisevilla tanssinumeroillaan. Lumoava tarina on vanginnut sukupolvia.

- Olen todella ylpeä ja iloinen, että olemme saaneet oikeudet tähän hienoon musikaaliin. Tulemme antamaan yleisöllemme fantastisen seikkailun maagisella tunnelmalla niin nuorille kuin vanhoillekin, sanoo teatterinjohtaja Joachim Thibblin, joka kävi Lontoossa tapaamassa Sir Cameron Machintoshia musikaalin esittämislupaa varten.

Mary Poppins -musikaali perustuu P.L. Traversin kirjoihin ja Walt Disneyn klassiseen Mary Poppins -elokuvaan. Perhemusikaali ilahdutti Broadway-yleisöä yli 2500 esityksen verran ja vastaanotti yhdeksän Olivier- ja seitsemän Tony-ehdokkuutta, mukaan lukien ”Best Musical”. Vain muutama päivä sitten uusi Maija Poppasen paluu -elokuva sai ensi-iltansa Suomessa.

Mary Poppinsin ohjaa Markku Nenonen, joka on saanut luottamuksen luoda aivan omanlainen versio alkuperäistuotannosta, niin sanottu non replica. Ainoastaan yksi teatteri Italiassa ja Svenska Teatern Helsingissä pystyy juuri nyt tarjoamaan yleisölleen Mary Poppins -perhemusikaalin. Maailman ensimmäisen ei-englanninkielisen non replica-version ensi-ilta nähtiin menestyksekkäästi Göteborgsoperan-teatterissa 2008, mutta musikaalia ei ole koskaan esitetty esimerkiksi Tukholmassa. Tämä luo Svenska Teaternille edellytykset houkutella paikalle ruotsalainen suuryleisö.

- On mukavaa, kun ei ole sidottuna konseptiin, jossa kaikki olisi päätetty etukäteen. Tulemme tekemään oman uniikin esityksen, mutta sen verran varovaisin käsin, että yleisö kuitenkin tunnistaa Mary Poppinsinsa, sanoo Markku Nenonen.

Kokoonpano:
Svenska Teatern on 500 hakijan joukosta kutsunut 150 näyttelijää, tanssijaa ja laulajaa koe-esiintymiseen tammikuussa 2019. Myöhemmin keväällä selviää ne 23 henkilöä, jotka saavat roolin Mary Poppinsissa.


P.L. TRAVERSIN tarinoihin ja Walt Disneyn elokuvaan perustuva musikaali

Alkuperäinen musiikki ja sanoitukset: RICHARD M. SHERMAN ja ROBERT B. SHERMAN

Käsikirjoitus: JULIAN FELLOWES

Uudet laulut, musiikki ja sanoitukset: GEORGE STILES ja ANTHONY DREWE

Luotu yhteistyössä CAMERON MACKINTOSHIN kanssa

Alkuperäistuotanto: CAMERON MACKINTOSH ja THOMAS SCHUMACHER Disneylle

Tuotanto esitetään Music Theatre International (Europe):n puolesta.

Ensi-ilta Svenska Teaternin Suurella näyttämölla syyskuussa 2020
Lipunmyynti alkaa 20.11 2019 - ryhmämyynti alkoi 4.11.

 

Jotta voisimme ymmärtää kävijämme paremmin, me ja meidän yhteistyökumppanimme keräämme tietoja vierailustasi evästeiden avulla. Lue lisää.

close