CHESSin harjoitukset starttasivat

07.05.2018 klo 18:35
Maanantai 7.5. oli ohjaaja Maria Sidille tunteellinen päivä. CHESS på svenska -musikaalin työryhmä kokoontui ensimmäistä kertaa yhteisiin harjoituksiin. 

- Koe-esiintymiset olivat vuosi sitten, ja minä olen työskennellyt materiaalin kanssa yksin vielä pidempään. Tänään, kun kaikki seisoivat vihdoin yhdessä lavalla ja lauloivat, se oli hieno hetki. Musiikki on fantastista, sanoo Sid.

Työtä on vielä paljon edessä, mutta ohjaaja tuntuu olevan erityisen tyytyväinen työryhmäänsä. Lähes tuhannen hakijan joukosta on valittu huippuesiintyjät. Laulajia on Suomesta, Ruotsista ja Norjasta. Myös taustat ovat monipuoliset klassisen musiikin taitajista jazz-laulajiin. Kokemusta löytyy monilta kansainvälisiltä areenoilta. 

Svenska teatern on ylpeä monivuotisesta yhteistyöstään Abba-miesten kanssa. CHESS på svenska on Björn Ulvaeuksen ja Benny Andersonin kolmas menestysmusikaali, joka teatterissa esitetään. 

Maria Sidin ohjauksessa painopiste on vahvassa rakkaustarinassa. Naispääosan esittää Maria Ylipää, joka on laulanut musikaalin konserttiversion Lahden Sibelius-talossa vuonna 2005. Silloin englanninkielellä, nyt ruotsiksi. 

- Rakkaustarina on vauhdikas, kaikki tapahtuu neljässä päivässä. Tässä on nopeita leikkauksia, tunteet menevät ylös, alas ja täysillä, niin kuin musikaalissa kuuluukin. On paatosta ja dramatiikkaa, Ylipää kertoo nauraen. 

Lavastus on pidetty minimalistisena, mutta puvustukselle sen sijaan annettu suuri rooli. Ohjaaja Maria Sid on pitkään haaveillut yhteistyöstä suunnittelija Teemu Muurimäen kanssa ja nyt se vihdoin toteutui. Projekti on ollut myös Muurimäelle unelman täyttymys. Teatterin glamour on aina kiehtonut häntä.

- Teatterissa on erilainen flow kuin muodin parissa työskennellessä. Täällä on leppoisampaa kuin muotimaailmassa, jossa on kova kilpailu. 

Pukujen suunnittelu lähti päähenkilöiden karaktääreistä. Suunnittelija teki jokaiselle tunnelma- ja värikartan, joita hän seurasi uskollisesti. Puvuilla pyritään ilmaisemaan myös tapahtumapaikkoja, niiden tunnelmaa ja valoa, kun siirrytään esimerkiksi Moskovasta Italian aurinkoon. 

Musiikki ei ollut entuudestaan tuttua muotisuunnittelijalle, mutta se kietoi hänet pauloihinsa. 

- CHESSin musiikista on tullut kuin huumetta minulle. Rakastan sitä, Muurimäki sanoo. 

Koko esiintyjäkaarti

Jotta voisimme ymmärtää kävijämme paremmin, me ja meidän yhteistyökumppanimme keräämme tietoja vierailustasi evästeiden avulla. Lue lisää.

close