5 stjärnor - HS.fi
Peggy Pickit

PEGGY PICKIT SER GUDS ANSIKTE

Av Roland Schimmelpfennig

 

★★★★★
"Täysosuma Svenskanissa"

Helsingin Sanomat/Maria Säkö

FULLTRÄFF! tycker Helsingin Sanomats recensent. 

LÄS FLER RECENSIONER
 

TRAILER DEL 1

 

LIZ: Peggy Pickit, ni vet nog inte vad Peggy Pickit-dockor är, jag tror inte det fanns några när ni åkte, kolla här – är det inte otroligt – allting är av gummi – jamen ni måste bara kolla in det här –
Ur PEGGY PICKIT SER GUDS ANSIKTE av Roland Schimmelpfennig

 

Läkarna Karin och Martin är hemma efter sex långa år som biståndsarbetare i Tredje världen. Under tiden har deras studievänner Frank och Liz byggt upp ett lyckligt och materiellt tillfredsställande borgerligt liv. Men under en middag mellan vännerna följer en pinsam situation efter en annan: återseendets glädje förvandlas till sorg, stolthet till skam och gemenskap till ensamhet. “Det var en total katastrof”, medger Frank.

Den tyska succédramatikern Roland Schimmelpfennigs pjäs är en tragikomisk skildring av en värld i vilken människan har tagit guds plats. I den här världen kan man bara misslyckas eftersom människans allmakt är lika förrädisk som en berusads blåsa.

Regissören Anna-Mari Karvonen (Fröken Julie, Svenska Teatern 2009), scenografen Jaakko Pietiläinen och skådespelarna Minttu Mustakallio, Kristofer Möller, Cecilia Paul och Niklas Åkerfelt utforskar vad som händer när man bryter mot sociala restriktioner och den tillfredsställelse brytningen ger. Våren 2017 förvandlar de AMOS till ett sensoriskt störande rum där brännande frågor om nykolonialism, bistånd och självgodhet möter kroppens råa realiteter.

 

PREMIÄR 28.1.2017 PÅ AMOS

#Peggypickit

Peggy Pickit ser Guds ansikte

KONSTNÄRLIG LEDNING

Regi: Anna-Mari Karvonen

Scenografi, ljus- och kostymdesign: Jaakko Pietiläinen

Ljuddesign: Hanna Mikander

I ROLLERNA

CECILIA PAUL

MINTTU MUSTAKALLIO

KRISTOFER MÖLLER

NIKLAS ÅKERFELT

KÖP DINA BILJETTER NU!

Pris: 33€/31€/24€
Föreställningens längd: ca 1 h 30 min utan paus
PREMIÄR 28 JANUARI 2017 PÅ AMOS

#PEGGYPICKIT