VÅREN 2017

För detaljerad beskrivning av publikarbetets former, skrolla neråt. Vänligen boka alltid verkstäder på förhand av teaterns publikarbetare. Kringrpogrammet på NickenNU-scenen kan ses på de pjässpecifika underflikarna.  

INGVAR!
Foajén presenterar Fredag 10.3 Bertil Torekull, författare till Historien om IKEA (2003) och Bengt Kristensson Uggla, professor vid Åbo Akademi, samtalar direkt efter föreställningen i salongen kl. 14.15, under rubriken ”Den gode kapitalisten?”
 
TOVE
TeaterBrunch Lördag 4.3 kl 11-13, Birgitta Ulfsson kåserar kring 66 år vid teatern. Bokningar endast via teaterns biljettkassa, pris 52€. TeaterBrunchen ordnas i samarbete med Förlaget.
Studiematerial  Vi erbjuder ett kortare material med uppgifter som kan användas som för- och efterarbete.

 

Allt som är underbart
Foajén presenterar Direkt efter föreställningen torsdag 23.3.

 

Peggy Pickit ser Guds ansikte
Foajén presenterar Direkt efter föreställningen tisdag 4.4.
 

[sisko]: Festen

Foajén presenterar Direkt efter matinéföreställningen lördag 8.4.

 

Oblivia: Candide
Foajén presenterar Direkt efter föreställningen tisdag 9.5.
 
Connected
Foajén presenterar Direkt efter föreställningarna måndag 15.5 samt lördag 20.5 på Stora scenen.
Studiematerial Vi erbjuder ett omfattande material med uppgifter som kan användas som för- och efterarbete. Studiematerialet innehåller övningar och frågor som förbereder grupper inför teaterbesöket samt ger verktyg för att behandla teaterupplevelsen efteråt. Studiematerialet beställs via publikarbetaren. 

Foajén presenterar är tillställningar där publiken i samband med en föreställning kan ta del av ett samtal med arbetsgruppen.  Vi öppnar upp processer och samtalar om och kring den aktuella pjäsen. Samtalen är alltid avgiftsfria och kräver ingen förhandsanmälan. 

verkstäder jobbar vi med deltagande metoder där åskådaren får behandla en pjäs genom konkreta, konstnärliga och pedagogiska övningar. Verkstäder kan vara såväl för- som efterarbete till en pjäs. Verkstäderna bokas alltid i förväg av publikarbetaren och är knutna till föreställningar på repetoaren. 

TeaterBrunchen är ett programpaket bestående av en föreläsning, diskussion eller paneldebatt med pjäsaktuellt tema och pjäsaktuella gäster. Efter detta avnjuts en riklig buffébrunch i teaterns publikfoajé. Evenemanget avslutas med föreställning. I regel ordnar vi en TeaterBrunch under hösten och en under våren. Biljetter till brunchevenemanget kan endast bokas via teaterns biljettkassa. 

Till valda pjäser erbjuds studiematerial som oftast riktar sig till grupper. Studiematerialen innehåller övningar och frågor som förbereder gruppen innan teaterbesöket samt ger verktyg för efterbehandling. Studiematerial beställs via publikarbetaren 

Familjelördag är ett roligt och deltagande program för hela familjen i anknytning till en barn- eller familjeföreställning. Med konstens olika medel får deltagarna pröva på och skapa t ex en handdocka, en teatermask eller annat som har ankytning till pjäsen i tur. Deltagarna ser föreställningen efter verkstaden. Pris 5-10€/barn (beroende på verkstadens innehåll)  samt teaterbiljettens pris. Vuxna deltar gratis, men behöver en egen teaterbiljett.